ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

23:27 - 08 Νοε 2012 | Πολιτική
Πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, με τους ερωτηθέντες να ορίζουν την οικονομία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας

Με 59% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας που λαμβάνει 26% στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΙ.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται επίσης το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης με ποσοστό 33% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 16% και η Χρυσή Αυγή με 10%. «Κανένα» κόμμα της αντιπολίτευσης δεν είναι καλύτερο, σύμφωνα με το 27% των ερωτηθέντων.

 

Στην ερώτηση ποια θα ήταν καλύτερη κυβέρνηση, το 39% υποστηρίζει «καμμία», το 32% επιλέγει συνεργασία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και το 24% τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 39% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31%. «Κανένας» δεν είναι καταλληλότερος για το 27% των ερωτηθέντων.

 

όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Φώτης Κουβέλης με 49% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 42% και ο Αντώνης Σαμαράς με 38%. Σημαντική πτώση πέντε μονάδων σε σχέση με τον Οκτώβριο κατέγραψε ο Νίκος Μιχαλολιάκος του οποίου το ποσοστό έπεσε στο 15%.

 

Πάντως, το 76% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ενώ μόλις το 18% εκτιμά πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

 

Τέλος, ως το σημαντικότερο πρόβλημα για την χώρα υπολογίζεται η οικονομία με ποσοστό 50%, ακολουθεί η ανεργία με 41%, οι πολιτικοί και τα κόμματα με 26% και το εισόδημα με 19%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.