ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιδράσεις στη Βουλή από τις δηλώσεις του Χ. Αθανασίου

23:22 - 11 Νοε 2012 | Πολιτική
Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του υφυπουργού Δικαιοσύνης για την κατά συνείδηση ψήφου των βουλευτών.

Σάλος ξέσπασε στη Βουλή από τις αναφορές του αναπληρωτή του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαραλάμπου Αθανασίου στη διάταξη του Συντάγματος που αφορά στην κατά συνείδηση ψήφο των βουλευτών.

Ο κ. Αθανασίου επικαλούμενος τις πρόσφατες διαγραφές βουλευτών κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου καθώς δεν τήρησαν την κομματική γραμμή, έθεσε το ερώτημα αν το άρθρο 60 είναι χωρίς περιορισμούς και αν υπάρχει το απεριόριστο δικαίωμα των βουλευτών.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, υπάρχει και άλλη διάταξη του Συντάγματος που λέει ότι οι πολίτες, που έχουν τις ίδιες πολιτικές αρχές μπορούν να οργανώνονται σε κόμματα, οφείλουν όμως να προστατεύουν το πολίτευμα.

Τόνισε μάλιστα πως πρόσφατα έγιναν εκλογές και δεν μπορεί να έρχεται ένας βουλευτής και να λέει δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι δηλώσεις του κ. Αθανασίου προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι έγινε παρερμηνεία των δηλώσεων του κ. Αθανασίου συμπληρώνοντας ότι δεν τα πιστεύει και ο ίδιος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος σχολίασε: «Η πρόταση του κ. Αθανασίου για κατάργηση του άρθρου 60 δείχνει τι κυβέρνηση θέλει ο κ. Σαμαράς. Οι βουλευτές που εκλέγονται πρέπει να έχουν ελεύθερη συνείδηση. Δεν είναι διορισμένοι».

Για ατόπημα του κ. Αθανασίου έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που δήλωσε: «Αυτά τα οποία ακούσαμε είναι πρωτοφανή. Καταργούν τον ίδιο το βουλευτή. Εσείς δεν έχετε δικαίωμα να παρεμβαίνετε με αυτό τον τρόπο και να καταργείτε την υπόσταση των ανεξάρτητων βουλευτών. Σε λίγο θα μας λέει η κυβέρνηση πως θα ψηφίζει ο βουλευτής. Είναι ατόπημα αυτό. Πρέπει να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.