ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Στουρνάρας: «Η δόση θα εκταμιευθεί στο σύνολό της»

00:09 - 12 Νοε 2012 | Πολιτική
Γ. Στουρνάρας: «Η δόση θα εκταμιευθεί στο σύνολό της»
Μαθήματα Οικονομίας του υπουργού Οικονομικών προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Με επίθεση στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ο οποίος σχολίασε τις προηγούμενες δηλώσεις του.

Ο κ. Στουρνάρας χαιρετίζοντας τους βουλευτές δήλωσε πως «ως υπουργός οικονομικών θα ήθελα να είχα καταθέσει έναν προϋπολογισμό διαφορετικό με περισσότερες κοινωνικές δαπάνες. Ωστόσο, δεν υποκαθίστανται τα λάθη της δικής μας γενιάς προς τις νεώτερες».

Επιπλέον, ο υπουργός διευκρίνισε πως «ψηφίζουμε προϋπολογισμό για να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, να γίνει βιώσιμο το χρέος».

Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας απευθύνθηκε επανειλημμένως προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνοντας του μαθήματα οικονομίας. «Κύριε Τσίπρα που ζείτε; Έχετε ικανούς οικονομολόγους, πως μπορείτε να λέτε αυτά τα πράγματα;» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος μάλιστα τόνισε για άλλη μία φορά, ότι η δόση θα εκταμιευθεί κανονικά και στο σύνολό της. Δεν παρέλειψε επίσης να υπενθυμίσει ότι μία χρεοκωπία θα σήμαινε επιστροφή της χώρας 60 χρόνια πίσω.

 

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Τις τηρήσαμε και με το παραπάνω» επισήμανε ο κ. Στουρνάρας και τόνισε ότι τη Δευτέρα θα μεταβεί στο Eurogroup σημειώνοντας: «Σε αυτή την εκπροσώπηση της χώρας δεν θα είμαι μόνος. Θα φέρω μαζί μου την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της χώρας, τα πολύ δύσκολα μέτρα, που ψήφισε την Τετάρτη η ελληνική Βουλή. Και με την θετική σας ψήφο απόψε, θα έχω μαζί μου και τον πιο σημαντικό νόμο για το 2013, τον προϋπολογισμό του Κράτους. Αυτή η εθνική προσπάθεια αναγνωρίζεται από όλους, ο επικεφαλής του Eurogroup έδωσε προχθές τα εύσημα στη χώρα μας για τις αποφάσεις που λάβαμε».

Πέραν αυτών κατά την διάρκεια της τελικής τοποθέτησής του στην ολομέλεια της Βουλής πριν την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2013 εξήγησε ότι «Καταρρακώθηκε η αξιοπιστία μας αλλά την αποκαθιστούμε κάνοντας κάθε μέρα και ένα βήμα. Αμφισβητήθηκε η αποφασιστικότητά μας αλλά αποδεικνύουμε ότι οι Έλληνες είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα. Μας χρησιμοποίησαν ως παράδειγμα προς αποφυγή. Σύντομα όμως θα αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση». Παράλληλα επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι δεν κατάφερε να καταθέσει ουσιαστικές εναλλακτικές προτάσεις τονίζοντας ότι «πολλές από τις προτάσεις αυτές οδηγούν σε άτακτη χρεοκοπία».

Τελευταία τροποποίηση στις 00:36 - 12 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.