ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Τα λεφτά θα τα πάρουμε-οι αδικίες θα αποκατασταθούν

00:41 - 12 Νοε 2012 | Πολιτική
Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα πάρει τη δόση και θα βγει από την κρίση εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Με ευθεία επίθεση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας: «Δεν είστε το σήμερα, ούτε το αύριο κ. Τσίπρα. Η ελληνική κοινωνία δεν σας γεννάει. Σας φοβάται και σας αποβάλλει».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «τα λεφτά θα τα πάρουμε και ας υποστηρίζεται το αντίθετο», ενώ υπογράμμισε πως «όλοι καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση βελτιώνεται».

Ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε πως μόλις «βγούμε από τα ελλείμματα οι αδικίες θα αποκατασταθούν, αλλά οι μεταρρυθμίσεις θα μείνουν».

 

"Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει, είναι η ώρα των δανειστών. Τα λεφτά θα τα πάρουμε. Τα χρήματα της δόσης θα έρθουν έγκαιρα.

"Οι θυσίες που ψηφίσαμε είναι και οι τελευταίες, εφόσον εφαρμόσουμε όσα υποσχεθήκαμε. Οι αδικίες θα αρχίσουν να επανορθώνονται. Η χώρα ή θα βγει ενωμένη από την κρίση, ή δεν θα βγει καθόλου".

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Δεν θα περιμένω τις επενδύσεις, θα τις κυνηγήσω τις επενδύσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αρχίζει η μάχη για την ανάκαμψη στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε: «Πριν από λίγες ημέρες ψηφίσαμε την πιο σαρωτική μεταρρύθμιση που έχει γίνει στην Ελλάδα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι στηρίζει την αστική, λαϊκή, δημοκρατική Ελλάδα. «Εμείς ενώνουμε την Ελλάδα. Κυβερνάνε τρεις διαφορετικές δυνάμεις. Δύσκολο εγχείρημα. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας επανάστασης» είπε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στους μεγάλους μεταρρυθμιστές, επικαλέστηκε τον Χαρίλαο Τρικούπη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή: «Οι μεγάλοι ηγέτες δεν είχαν συνιστώσες, είχαν όραμα. Δεν έκλειναν τους δρόμους της πόλης, άνοιγαν δρόμους στη χώρα».

Τελευταία τροποποίηση στις 01:57 - 12 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.