ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κατάληψη έως και την Πέμπτη το κτίριο του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων

14:38 - 13 Νοε 2012 | Πολιτική
Διαμαρτυρία για την επικείμενη αποχώρηση υπαλλήλων.

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου του δήμου Αθηναίων, στην οδό Λιοσίων, προχώρησαν μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η κατάληψη θα συνεχισθεί έως την Πέμπτη το μεσημέρι, οπότε οι εργαζόμενοι θα παραστούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

Όπως σημειώνει το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ) Στάθης Σταυριανίδης, σύμφωνα με όσα ορίζονται από το Μεσοπρόθεσμο από τις υπηρεσίες του δήμου και τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου θα απολυθούν περισσότερα από 120 άτομα.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους προτίθενται να παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μεθαύριο Πέμπτη προκειμένου να αποσαφηνίσει ο δήμαρχος Γ. Καμίνης τη θέση που προτίθεται να κρατήσει όσον αφορά την απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, την περασμένη Κυριακή, οπότε αποφασίσθηκε οι δήμοι να μην αποδώσουν καταστάσεις και στοιχεία όσων απασχολούνται στις υπηρεσίες τους. Οι εργαζόμενοι κρίνουν απαραίτητη την παρουσία τους, δεδομένου ότι -όπως σημειώνει ο κ. Σταυριανίδης- ο δήμαρχος Αθηναίων, σε αντίθεση με άλλους δημάρχους που έχουν δηλώσει ότι θα ακολουθήσουν τη σύσταση της ΚΕΔΕ, δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επί του θέματος.

Αυτή τη στιγμή ο κύριος όγκος των εργαζομένων που συμμετείχαν στην κατάληψη του κτιρίου της οδού Λιοσίων κατευθύνεται προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην είσοδο του οποίου εδώ και μια ώρα έχουν συγκεντρωθεί μέλη της ΑΔΕΔΥ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.