ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας

14:53 - 13 Νοε 2012 | Πολιτική
Ο προεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη στο CNN.

Λύση παρόμοια με αυτή που δοθηκε για τη Γερμανία το 1953 ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παρχώρησε στο CNN. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στην συνέντευξη ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και τόνισε ότι «στη Διεθνή Διάσκεψη του Λονδίνου, όταν διαγράφηκε το 50% του χρέους της Γερμανίας, δόθηκε αναστολή στην πληρωμή των τόκων και υπήρξε ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους με όρο, αν υπάρχει δηλαδή θετικός ρυθμός ανάπτυξης στη γερμανική οικονομία, να αποπληρώνεται το υπόλοιπο. Κάτι αντίστοιχο διεκδικούμε, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου που έχουν τεράστιο πρόβλημα χρέους».

Οκ. Τσίπρας υποστήριξε ότι, το ελληνικό πρόγραμμα οδηγεί σε αδιέξοδο όλη την Ευρώπη και δεν πρέπει να συνεχιστεί. «Πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν μόνο οι ανήμποροι, οι φτωχοί και τα μικρομεσαία στρώματα. Πρέπει να πληρώσουν και οι πλούσιοι», επισήμανε.

Κατά τον κ. Τσίπρα, οι πλούσιοι φοροδιαφεύγουν και έχουν τα λεφτά τους στις τράπεζες του εξωτερικού, στην Ελβετία και οι λίστες με τους καταθέτες στην Ελβετία, όπως η λίστα Λαγκάρντ κρύβεται στα συρτάρια των Ελλήνων υπουργών Οικονομικών.

Επιπλέον ζήτησε μια διεθνή διάσκεψη για το χρέος και τόνισε ότι, «διεκδικούμε μια συνολική ευρωπαϊκή λύση, μια ρύθμιση με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους όλων των χωρών που έχουν δημόσιο χρέος αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα υψηλό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.