ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την άμεση εκταμίευση της δόσης ζήτησε από τους Ευρωπαίους ο Σαμαράς

18:56 - 13 Νοε 2012 | Πολιτική
Την άμεση εκταμίευση της δόσης ζήτησε από τους Ευρωπαίους ο Σαμαράς
Τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα και την έκθεση της τρόικας συζήτησαν κατά τη συνάντησής τους στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο κ. Σαμαράς θα τονίσει στους ευρωπαίους αξιωματούχους την ανάγκη να υπάρξει τελική απόφαση στη νέα συνεδρίαση – ορόσημο για την ελληνική υπόθεση του Eurogroup που ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 20 Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πιέσει τον πρόεδρο της Κομισιόν να αποδεσμευτεί γρήγορα η δόση και να μην συνεχιστούν οι καθυστερήσεις που έχουν μετατρέψει σε αρνητικό το κλίμα για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός συναντάται αυτή την ώρα με τον επίτροπο προϋπολογισμού της Ε.Ε. Λεβαντόφκσι, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ευρωπαικού συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Μετά από αυτές τις συναντήσεις, ο Α. Σαμαράς θα μεταβεί στον χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου φιλοξενείται η σύνοδος των χωρών της νότιας και της ανατολικής Ευρώπης, που τάσσονται υπέρ της διατήρησης και της ενίσχυσης των ευρωπαϊκών πολιτικών για την οικονομική και κοινωνική συνοχή.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:01 - 13 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.