ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονες αντιδράσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ για τις δηλώσεις Φούχτελ

11:51 - 15 Νοε 2012 | Πολιτική
Απαξιωτικές και προσβλητικές χαρακτήρισε η ΠΟΕ – ΟΤΑ τις δηλώσεις Φούχτελ για την εργατικότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταλογίζοντάς του απύθμενο θράσος.

Υπενθυμίζεται ότι ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε χθες από τη Θεσσαλονίκη ότι «για εργασίες στην Τ.Α. απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα». Ανέφερε επίσης ότι «θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού» και ότι πρέπει να φανούν τρόποι για το «πως θα μειωθεί ο αριθμός τους».

 

Σύμφωνα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ, «η παρέμβαση και το ύφος του κ. Φούχτελ δείχνει πώς η συγκυβέρνηση έχει παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως κατακτητές και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους».

 

«Ποιος κυβερνά τη χώρα; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Φούχτελ και η παρέα του συστήνουν απολύσεις και αποφασίζουν αν θα περικοπούν οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταθέτοντας στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού την επιβάρυνση της λειτουργίας της;», είναι τα ερωτήματα που θέτει στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.

 

Η Ομοσπονδία διερωτάται τέλος: «Η Κ.Ε.Δ.Ε. και οι αιρετοί που έχουν κάνει τον κ. Φούχτελ συνομιλητή τους, τι απαντούν στις κατάπτυστες αυτές δηλώσεις του; Συμφωνούν με αυτά που λέει;».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.