ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόλαση η Γάζα, ανάμνηση η ειρήνη στη Μέση Ανατολή

04:55 - 19 Νοε 2012 | Πολιτική
Κόλαση η Γάζα, ανάμνηση η ειρήνη στη Μέση Ανατολή
Σε κόλαση έχει μετατραπεί η Λωρίδα της Γάζας, καθώς απο τις επιθέσεις του Iσραήλ έχουν σκοτωθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων 79 Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών παιδιά και γυναίκες και τρεις Ισραηλινοί.

Οι τραυματίες υπολογίζονται συνολικά γύρω στους 800 με τη συντριπτική πλειοψηφία να είναι Παλαιστίνιοι. Η Κυριακή είναι η τέταρτη και χειρότερη μέρα του πολέμου που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας, με τις επιθέσεις και απο τις δυο πλευρές να πυκνώνουν και τους νεκρούς και τραυματίες να αυξάνονται.

Το Τελ Αβίβ δέχεται επιθέσεις με ρουκέτες απο τη Χαμάς, τις οποίες αποκρούει με το νέο αντιπυραυλικό του σύστημα που ονομάζεται Σιδηρούς Θόλος.

Η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, για να συζητήσει για την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

Το Σάββατο οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου καταδίκασαν την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και εξέφρασαν την «πλήρη δυσαρέσκειά τους» για την αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να οδηγήσει σε μια εκεχειρία.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κάλεσε τους Παλαιστινίους να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά της «ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα» και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Παλαιστινίους για ενότητα. Η Παλαιστινιακή Αρχή ηγείται της Δυτικής Όχθης, ενώ τη Λωρίδα της Γάζας κυβερνά από το 2007 η Χαμάς.

Ο Αμπάς ζήτησε επίσης την πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου της προσωρινής αρχής που διοικεί την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:38 - 19 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.