ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Έλληνες θέλουν το ευρώ, όχι τα μέτρα

13:48 - 20 Νοε 2012 | Πολιτική
Την παραμονή της χώρας στο ευρώ επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση την Τρίτη, ενώ δεν συμφωνεί με τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση της GPO μετά τις εκλογές του Ιουνίου, που έγινε για λογαριασμό του MEGA TV, το 63% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη παρά τις θυσίες που πρέπει να γίνουν, ενώ το ίδιο σχεδόν ποσοστό διαφωνεί με τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,3% και η Νέα Δημοκρατία 20,1%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10,3%.

Περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα καθώς το εισόδημά τους έχει μειωθεί σημαντικά. Το 78% εκτιμά ότι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι αυξήσεις φόρων και οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα δεν θα βοηθήσουν την οικονομία να σταθεροποιηθεί.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, αλλά το 50,4% θεωρεί πως απαιτείται ανασχηματισμός.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 40% δήλωσε εξαγριωμένο και απογοητευμένο από τους πολιτικούς, το δικαστικό σύστημα και τα συνδικάτα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.