ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φ. Κουβέλης: Επικίνδυνη για Ελλάδα και Ευρώπη η περαιτέρω καθυστέρηση

14:23 - 21 Νοε 2012 | Πολιτική
Τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα και την Ευρώπη από την περαιτέρω καθυστέρηση μίας συμφωνίας μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης έκρουσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

«Η Ελλάδα έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα και η κοινωνία σηκώνει μεγάλο βάρος, όπως αναγνωρίζεται από όλους. Οι εταίροι και οι δανειστές μας πρέπει τώρα να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις», δήλωσε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Αυτό αφορά και τη συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης, αλλά και τη δραστική μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους, ώστε να επιστρέψει η χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να καταστεί βιώσιμη κοινωνικά η διαχείριση του χρέους».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε επίσης ότι «είχαμε εγκαίρως επισημάνει την ανάγκη να μην συνδεθεί υποχρεωτικά η καταβολή της δόσης με τη λήψη οριστικής απόφασης για την πλήρη και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του χρέους».

Ανέφερε μάλιστα πως "σήμερα επαναλαμβάνουμε ότι είναι αναγκαία η επίτευξη εντός των επόμενων ημερών, μιας μεταβατικής συμφωνίας μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης, σε σχέση με τα μέτρα μείωσης των επιβαρύνσεων του χρέους» και προειδοποίησε: «Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση συνιστά επικίνδυνη περιδίνηση για τη Ελλάδα και την ευρωζώνη». .

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.