ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκκληση προς τoυς Δήμους να στείλουν τις λίστες διαθεσιμότητας απηύθυνε το Υπουργείο

21:51 - 21 Νοε 2012 | Πολιτική
Έκκληση προς τις Διευθύνσεις Προσωπικού και τις αρμόδιες υπηρεσίες να αποστείλουν άμεσα τα στοιχεία για τους υπαλλήλους οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα, σε περίπτωση που δεν το έχουν ήδη πράξει, απευθύνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η ηγεσία του υπουργείου υπενθυμίζει ότι η διορία για την αποστολή των στοιχείων έχει λήξει και ότι η παράλειψη των Διευθύνσεων να αποστείλουν τις σχετικές λίστες συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.
Σημειώνει ακόμη ότι «η υποχρέωση υποβολής των στοιχείων επιβάλλεται από τις διατάξεις του νόμου για την απογραφή, σύμφωνα με τις οποίες οι Διευθύνσεις Διοικητικού-Προσωπικού υποχρεούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία των υπαλλήλων στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και να τα επικαιροποιούν για κάθε υπηρεσιακή μεταβολή. Τέτοια μεταβολή συνιστά ασφαλώς η θέση του υπαλλήλου σε διαθεσιμότητα ή σε αυτοδίκαιη αργία».
Τονίζει επίσης ότι η παράλειψη αυτή των αρμόδιων Διευθύνσεων δεν μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου, ο οποίος, όπως σημειώνει, ισχύει από τη δημοσίευσή του.
Το υπουργείο διαμηνύει ότι ως αρμόδιος φορέας, θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας θέσεως σε διαθεσιμότητα (για τους υπαλλήλους των οποίων καταργήθηκαν οι θέσεις) για όλους τους φορείς που καταλαμβάνονται από τη ρύθμιση του νόμου. Υπογραμμίζει επίσης ότι για τους φορείς που δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, θα λάβει κατ’ ανάγκη υπόψη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, όπως αυτά έχουν εισαχθεί στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων (Απογραφή) μέχρι σήμερα από τις ίδιες τις υπηρεσίες.
Όπως υποστηρίζει το υπουργείο, η παράλειψη των φορέων να αποστείλουν στοιχεία αποτελεί «ανασταλτικό παράγοντα» για την εκκίνηση του μηχανισμού της κινητικότητας, ο οποίος «αποσκοπεί στην αξιοποίηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα σε φορείς που παρουσιάζουν άμεσες και ιδιαιτέρως επιτακτικές ανάγκες ενίσχυσης σε προσωπικό».
Το υπουργείο προειδοποιεί τέλος ότι η μη αποστολή των στοιχείων θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων που θα εξαιρούνταν από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο Δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής, δεδομένα , τα οποία μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.