ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση φιλίας Μουσουρούλη στην ΠΝΟ

10:20 - 22 Νοε 2012 | Πολιτική
Σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει τη διαδικασία διαλόγου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης δημοσιοποίησε την απαντητική επιστολή του προς την ΠΝΟ, όπου καταγράφει τις ενέργειες του υπουργείου για τη στήριξη του ναυτικού επαγγέλματος.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική επιστολή της Ομοσπονδίας προτάσσει την άρση της πολιτικής επιστράτευσης, τη στήριξη της ναυτικής εκπαίδευσης, το σεβασμό στην αρχή της ελεύθερης συλλογικής διαπραγμάτευσης και καλεί τους φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στον κοινωνικό διάλογο για τη ναυτεργασία. Στόχος είναι το συντομότερο δυνατό να διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο για τη ναυτεργασία, το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή μέχρι το Μάρτιο

Όπως σημειώνει το υπουργείο, «κοινός τόπος όλων πρέπει είναι η διασφάλιση της εξωστρέφειας της ναυτιλίας μας, η εύρυθμη λειτουργία και αποδοτικότητά της, οι θέσεις εργασίας των ναυτικών μας, η διατήρηση και ισχυροποίησή της, προς όφελος της χώρας και των πολιτών.»

Αφήνει μάλιστα αιχμές στην ΠΝΟ για την άρνησή της να συμμετάσχει στο διάλογο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στην κρίσιμη αυτή περίοδο, που επιτείνεται από τον ανταγωνισμό του διεθνοποιημένου περιβάλλοντος της ναυτιλίας, η απουσία διαλόγου δε βοηθάει κανέναν. Άλλωστε, η πρωτοβουλία αυτή που έχουμε λάβει στοχεύει στην προαγωγή του διαλόγου, όχι στην υποκατάσταση των συλλογικών οργάνων. Αναμένουμε από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) να ορίσει τον εκπρόσωπό της και τον αντικαταστάτη του, οι οποίοι θα συμμετέχουν στις εργασίες του φόρουμ διαλόγου».

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει ήδη ανακοινώσει τη μη συμμετοχή της στο διάλογο αυτό, χαρακτηρίζοντάς τον «αναποτελεσματικό» και «αποπροσανατολιστικό» ενώ έχει κατηγορήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για «τέσσερις μήνες απραξίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.