ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς διαρροές από τον συνασπισμό της Άγκελα Μέρκελ η ψηφοφορία για Ελλάδα

16:01 - 29 Νοε 2012 | Πολιτική
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν θα χρειαστεί την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης της Ελλάδας στην ψηφοφορία της Παρασκευής παρά τις αντιδράσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, είπε την Πέμπτη ανώτατο στέλεχος του κόμματός της.

Με λιγότερο από ένα χρόνο να απομένει μέχρι τις εθνικές εκλογές στην χώρα, στις οποίες η κ. Μέρκελ ελπίζει να εξασφαλίσει τρίτη θητεία, η επικείμενη ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο θεωρείται ως τεστ για τον έλεγχο που ασκεί στους δικούς της βουλευτές.

Καθώς τα περισσότερα μέλη των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων αναμένεται να υπερψηφίσουν την βοήθεια προς την Ελλάδα, θεωρείται δεδομένο ότι η Κάτω Βουλή θα εγκρίνει την δόση. Ωστόσο η κ. Μέρκελ θέλει να θέσει υπό έλεγχο τους "αντάρτες" του κυβερνητικού της συνασπισμού της, ώστε να μην χρειαστεί την στήριξη της αντιπολίτευσης.

O Φόλκερ Κλάουντερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνητικού συνασπισμού της κ.Μέρκελ, εξέφρασε την Πέμπτη την αισιοδοξία του ότι η Καγκελάριος θα εξασφαλίσει την στήριξη των συντηρητικών, προσθέτοντας ότι η επίτευξη μιας μεγάλης δικομματικής πλειοψηφίας θα αποτελούσε και θετικό σημάδι για την Ευρώπη.

"Θα εξασφαλίσουμε την πλειοψηφία μας", είπε ο κ. Κλάουντερ στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF. "Η αντιπολίτευση θα συνεργαστεί και αυτό αποτελεί καλό σημάδι για την Ευρώπη και για την Ελλάδα".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.