ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αιφνίδιες πολιτικές ανατροπές απο την εμπλοκή της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη Λίστα Λαγκάρντ

12:48 - 02 Δεκ 2012 | Πολιτική
Αιφνίδιες πολιτικές ανατροπές απο την εμπλοκή της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη Λίστα Λαγκάρντ
Σάλος στην πολιτική ζωή μετά τις αποκαλύψεις των εφημερίδων Πρώτο Θέμα και ΒΗΜΑ για την εμπλοκή της Μαργαρίτας Παπανδρέου μητέρας του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

 Οι δυο εφημερίδες αναφέρουν οτι η κυρία Παπανδρέου εμπλέκεται, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στασινόπουλου στους Εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη, στη Λίστα Λαγκάρντ. Η κυρία Παπανδρέου φέρεται να έχει κατάθεση ύψους 500 εκατομυρίων(δεν διευκρινίζεται δραχμών ή Ευρώ) μέσω παρένθετου προσώπου στην τράπεζα HSBC

Οι αποκαλύψεις αυτές, εάν αποδειχθούν αληθείς, μπορούν να πυροδοτήσουν άμεσες ξελίξεις στην πολιτική σκηνή που θα επηρεάσουν καταλυτικά το ΠΑΣΟΚ και εμμέσως την τρικοματική κυβέρνηση.

Η υπόθεση ασφαλώς μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει, αλλά αν ισχύει η εμπλοκή της κυρίας Παπανδρέου τίθεται αυτομάτως θέμα στο ΠΑΣΟΚ αφού ήταν στην κυβέρνηση όταν παρεδόθη η λίστα Λαγκάρντ και "χάθηκε" απο κορυφαία στελέχη του. Η σύνδεση της εξαφάνισης της λίστας με την εμπλοκή της κυρίας Παπανδρέου μοιάζει αναπόφευκτη. Σε αυτή την περίπτωση είναι λογικό να αναμένουμε εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως και με διαλυτικές επιπτώσεις.

 

Η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία λέει οτι :

 

«Οι υπεύθυνοι των εφημερίδων "Βήμα" και "Πρώτο Θέμα" έχουν την εμπειρία να γνωρίζουν ότι όφειλαν να μου υποβάλουν μια απλή έστω ερώτηση, να διερευνήσουν την υπόθεση πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε. Να παρουσιάσουν λόγο και αντίλογο. Άνανδροι, ανήθικοι, δεν το έπραξαν. Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή; Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις;», αναρωτιέται.

«Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα του τόπου. Δεν έσκυψε ποτέ σε εκείνους που μου επιτίθενται σήμερα. Ίσως επειδή παρά τα κτυπήματα τόσους μήνες τώρα, το όνομα Παπανδρέου ακόμη ζει. Σημειώνω με περηφάνια ότι και οι τρεις πρωθυπουργοί - Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος - συγκρούστηκαν με τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη πίστη στις αρχές μας, τις αξίες μας, στη δημοκρατία. Εμείς αγωνιστήκαμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για όλα αυτά. Εκείνοι, συνεχίζουν να πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Από δω και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο».

 

Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου απαντά στα δημοσιεύματα με την εξής ανακοίνωση:

 

«Τα δημοσιεύματα στα οποία παραπέμπουν πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ, στα φύλλα της 2ας Δεκεμβρίου 2012, είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Παλεύοντας για μια Ελλάδα παραγωγική και ελεύθερη από δουλείες, από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπερφορές. Παλεύοντας απέναντι σε ό,τι μας οδήγησε στην Ελλάδα του 2009.

Πρόκειται για μια χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους "άκουσαν", όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσιεύουν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα.

Όμως, αποκαλύπτουν εαυτούς. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα, που παρασιτούν εις βάρος της χώρας, σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικές επιχειρήσεις συκοφαντίας εναντίον μου.

Προφανώς, επειδή φοβούνται πως ό,τι και να κάνουν, όποιο ψέμα και να πουν, όσο και να με χτυπήσουν, θα με βρίσκουν σταθερά απέναντι τους. Ότι δεν θα με λυγίσουν. Καλά κάνουν και φοβούνται».

 

Η αντίδραση πάντως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου που διακινείται μέσω συνεργατών του, αφορά τις ...διαδικασίες του ΣΔΟΕ και δεν αναφέρεται στο ζήτημα επι της ουσίας.

 

«Τα σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Το Βήμα της Κυριακής» και «Πρώτο Θέμα» και καταρχάς αυτή καθεαυτή η κατάθεση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα -αν πράγματι δόθηκε - θέτουν τεράστιο ζήτημα γύρω από τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου στη χώρα μας», επισημαίνουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα της εμπλοκής της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ.

«Αντί να λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ, με ευθύνη της διοίκησής του, έχει καταστεί παρασκηνιακό κέντρο εκπομπής ανεύθυνων συκοφαντιών που κατασκευάζονται και διακινούνται με εκπληκτική ευκολία, υπονομεύοντας το κράτος δικαίου και δηλητηριάζοντας το κλίμα σε βάρος επιλεγμένων πολιτικών στόχων», σχολιάζει η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και καταλήγει: «Η άμεση αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:08 - 02 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.