ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: «Η συμφωνία είναι βιώσιμη»

17:22 - 02 Δεκ 2012 | Πολιτική
Σαμαράς: «Η συμφωνία είναι βιώσιμη»
Βέβαιος ότι με τη νέα δόση εξασφαλίζεται η επάνδος της ρευστότητας της αγοράς εμφανίζεται σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Κατηγορηματικός ότι δεν θα γίνουν άλλες αλλαγές «αν η Ελλάδα εφαρμόσει όσα υπέγραψε, και κυρίως της διαρθρωτικές αλλαγές» εμφανίζετια ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα το «Θέμα της Κυριακής». Λίγες ημέρες μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και τις αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνει ότι η «η συμφωνία είναι βιώσιμη» και απαντά σε όλες τις επικρίσεις που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα και στις αιτιάσεις ότι δεν δίνεται λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «η διαδικασία της επαναγοράς των ομολόγων δεν αφορά τα ασφαλιστικά Ταμεία. Κάποιοι δημιούργησαν θόρυβο εκεί που δεν υπάρχει θέμα». Υποστηρίζει μάλιστα, ότι τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά το 2013 είναι περισσότερα από τα μέτρα λιτότητας, ότι εξασφαλίζεται η επάνοδος της ρευστότητας και σπάει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και προσθέτει: «Δεν θα αφήσουμε τη διαφθορά να κάνει πάρτι εις υγείαν των κορόιδων και αντιδρούν όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε». Λέει ακόμη ότι, αν βγαίναμε από το ευρώ, τα πράγματα θα ήταν τρισχειρότερα, με χειρότερα μνημόνια.

Καταφέρεται εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων λέγοντας «ντρέπομαι που υπάρχουν πολιτικοί που έδειξαν καθαρά πως θα χαίρονταν αν δεν είχαμε πάει καλά», αποκαλεί «κακόβουλη» την κριτική ότι η λύση που δόθηκε δεν είναι οριστική και χαρακτηρίζει «γελοία πράγματα» τα περί «μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους».

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.