ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένει ο Μανιτάκης για τα στοιχεία της διαθεσιμότητας

16:06 - 07 Δεκ 2012 | Πολιτική
Να του αποστείλουν εντός μιας ημέρας τα στοιχεία με το προσωπικό που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου με σχετική του εγκύκλιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.

Η εγκύκλιος επισημαίνει ότι η νόμιμη προθεσμία για την αποστολή των σχετικών στοιχείων έχει εκπνεύσει και προειδοποιεί ότι «εφόσον η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ή παραμένει ημιτελής (δηλαδή χωρίς την τελική αποδέσμευση των υπαλλήλων), το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι υποχρεωμένο, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, να αποδεσμεύσει το σύνολο των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Διοικητικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΔΑΧ ΔΕ) των φορέων που υπάγονται στις διατάξεις του ν. 4093/2012, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου κατά τη 12η Νοεμβρίου 2012 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου)».


Στην ίδια εγκύκλιο ο υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης προειδοποιεί τις υπηρεσίες ότι η όλη διαδικασία θα ελεγχθεί από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και ότι δεν θα αναγνωριστεί καμία υπηρεσιακή μεταβολή στην κατάσταση των υπαλλήλων, η οποία έχει επέλθει μετά την ψήφιση του νόμου για τη διαθεσιμότητα.


Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι στον υπάλληλο που τίθεται σε διαθεσιμότητα καταβάλλεται το 75% του συνόλου των αποδοχών (τακτικές και επιδόματα), που λάμβανε την ημέρα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Επίσης, εξακολουθούν να καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές, ασφαλισμένου και εργοδότη, για κύρια σύνταξη και επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη.


Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περίπου 700 επίορκοι υπάλληλοι (εφοριακοί, πολεοδόμοι, αστυνομικοί, καθηγητές, γιατροί κ.λπ.), που βαρύνονται με βαριά παραπτώματα, έχουν τεθεί εδώ και τρεις εβδομάδες σε αυτοδίκαιη αργία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.