ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 2% η διαφορά με ΝΔ

16:22 - 07 Δεκ 2012 | Πολιτική
Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών», την οποία διενέργησε η Metron Analysis.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22%, η ΝΔ 19,8%, το ΠΑΣΟΚ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, η Χρυσή Αυγή 9%, η ΔΗΜΑΡ 4,5%, το ΚΚΕ 4,1%. Σε ποσοστό 25,5% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι, τα λευκά / άκυρα και εκείνοι που θέλησαν να απαντήσουν. Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται επί της ΝΔ με 46% έναντι του 26% που συγκεντρώνει η ΝΔ.

 

Κατά τα λοιπά, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον τo δικό τους και της χώρας. Σε ποσοστό 67% έχουν αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση, αλλά μόλις ένας στους τρεις επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

 

Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», οι ερωτηθέντες δίνουν την πρώτη στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, με τα ίδια ποσοστά (20%), αλλά 39 στους 100 απαντούν «κανέναν».

 

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, 84% των ερωτηθέντων βλέπουν χειρότερη την κατάσταση της οικονομίας, ενώ 78% περιμένουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει την επόμενη χρονιά.

 

Σε ερώτηση για το τι θα πρέπει να γίνει με το μνημόνιο, 64% δηλώνουν πως ότι «πρέπει να προχωρήσουμε στην καταγγελία του, γιατί απέτυχε» και 27% «να το τηρήσουμε, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να το βελτιώσουμε». Εννέα στους 100 απαντούν δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.