ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαφές Σαμαρά στη Λευκωσία για το Κυπριακό και την οικονομική κρίση

15:17 - 09 Δεκ 2012 | Πολιτική
Σύντομη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όπου στο πλαίσιο της επιμνημόσυνης δέησης του για τον πρώην πρέεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο,είχε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς της Μεγαλονήσου, με τους οποίους συζήτησε για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και το Κυπριακό.

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον γενικό γραμματέα του κόμματος Αντρο Κυπριανού έγινε ανταλλαγή απόψεων για την οικονομική κρίση και για τους τρόπους με τους οποίους η Κύπρος θα μπορούσε πιο αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του μνημονίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Έλληνας Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε το γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ ότι η Ελλάδα και ο ίδιος προσωπικά θα στηρίξουν τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης και του προέδρου της Δημοκρατίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξ άλλου, σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ αναφέρεται ότι η συνάντηση του προέδρου του κόμματος Μάριου Καρογιάν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επικεντρώθηκε στις κοινές διαχρονικές θέσεις για τα εθνικά θέματα, την οικονομική κρίση και γενικά τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες και ο Ελληνισμός.

Αναφέρει επίσης ότι υπήρξαν κοινές διαπιστώσεις και ανταλλαγή απόψεων με στόχο την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων Ελλάδας και Κύπρου.

Ο κ. Σαμαράς, που το πρωί μίλησε στο ετήσιο μνημόσυνο του τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, αναχώρησε μετά το μεσημέρι για το Μόναχο, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:55 - 10 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.