ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται "ξανά" η λίστα Λαγκάρντ

21:19 - 09 Δεκ 2012 | Πολιτική
Η Γαλλία εμφανίζεται έτοιμη να στείλει εκ νέου στην Ελλάδα την πρωτότυπη λίστα με τα στοιχεία των μεγαλοκαταθετών στο υποκατάστημα της HSBC στη Γενεύη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στην εφημερίδα, η λίστα θα παραδοθεί στην ελληνική κυβέρνησ μέσα στις επόμενες ημέρες. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το Παρίσι έχει ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της Ελλάδας και η αυθεντική λίστα αναμενεται να παραδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή φέρνει το ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς μπροστά σε νέα δεδομένα, καθώς οι μέχρι τώρα έρευνες γίνονταν βάσει του αντιγράφου, που παραδόθηκε σε στικάκι, καθώς το πρωτότυπο CD που είχε παραδόσει η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ στον Έλληνα ομόλογό της, Γιώργο Παπακωνσταντίνου έχει χαθεί.

Εξ αυτού, όσοι είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των προσώπων και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε σχέση με το αν έχουν αφαιρεθεί ή όχι κάποια στοιχεία.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.