ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: «Θέλουμε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας»

21:43 - 09 Δεκ 2012 | Πολιτική
Στη Βαυαρία βρέθηκε την Κυριακή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όπου επισκέφθηκε τον πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών(CSU) – αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών(CDU)-, Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο κ. Σαμαράς έγινε δεκτός με θερμή υποδοχή στο Παλάτι του Πρίγκιπα Καρόλου στο Μόναχο, όπου στη συνάντησή του έθεσε στον κ. Ζεεχόφερ τις θέσεις της ελληνικής πλευράς.

«Σαφής στόχος μας είναι να αποτρέψουμε την χρεοκοπία. Θέλουμε ως κράτος να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας -πολιτικά και οικονομικά. Αυτός είναι ένας σκληρός αγώνας. Αλλά θα τον κερδίσουμε και θα γίνει μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εν τω μεταξύ είναι αποστολή μας να αποδειχθούμε από κάθε άποψη αξιόπιστοι».

Ο κ. Σαμαράς υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και αυτή την ώρα παρακάθεται σε δείπνο εργασίας. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο σύμβουλός του Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο σύμβουλός επί διεθνών θεμάτων Σταύρος Παπασταύρου, ο Έλληνας Πρέσβης στο Βερολίνο Δημήτρης Ράλλης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Σταύρος Βασιλόπουλος, η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο Σοφία Γραμματά και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.

Από την πλευρά των Βαυαρών, στο δείπνο συμμετέχουν οι υπουργοί του κρατιδίου Μάρτιν Τσάιλ (Οικονομίας και Υποδομών), Εμίλια Μούλερ (Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) και Κριστίνε Χάντερτάουερ (Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), ο αντιπρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου Ράινχολντ Μπόκλετ, ο επικεφαλής των βουλευτών της CSU Μάρκους Φέρμπερ, ο καθηγητής Έριχ Γκράιπλ και ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε επισκεφθεί την Κύπρο, όπου παραβρέθηκε στο μνημόσυνο του πρώην προέδρου, Τάσσο Παπαδόπουλου, και είχε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς της Μεγαλονήσου.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:52 - 09 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.