ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«100 δράσεις για την Ελλάδα» μετά τις «12 ώρες για την Ελλάδα» από το θερμό Βέλγο φιλέλληνα Τζόζεφ Τζάμαρ

14:40 - 10 Δεκ 2012 | Πολιτική
Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εκδήλωσης "12 ώρες για την Ελλάδα", θα κάνει Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε Συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30, στα γραφεία της (Βασιλίσσης Σοφίας 2, Αίθουσα "Γ.Σιώτη).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλίας του κ. Τζόζεφ Τζάμαρ, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, που αν και Βέλγος στην υπηκοότητα, τρέφει ιδιαίτερα φιλελληνικά αισθήματα, με μεγάλη ευαισθησία απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι πολίτες της τη δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Jamar, μαζί με άλλους Έλληνες και Βέλγους πολίτες ως εθελοντές, ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει τον περασμένο Μάιο, στις Βρυξέλλες, μια ολοήμερη εκδήλωση με θέμα "12 ώρες για την Ελλάδα", με σκοπό την ευαισθητοποίηση των Βέλγων πολιτών και όχι μόνο, αλλά και για να ενισχυθεί το θετικό κλίμα υπέρ της χώρας μας στην Ευρώπη. Η εκδήλωση είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα μια που στόχευε στη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα.

Στη δωδεκάωρη διάρκεια της εκδήλωσης, οι κάτοικοι των Βρυξελλών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά συναυλία με τη συμμετοχή πασίγνωστων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και άλλοι, καθώς και απαγγελίες από την Οδύσσεια του Ομήρου και άλλα πολιτιστικά δρώμενα.

Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε μεγάλη ανταπόκριση μεταξύ των Βέλγων πολιτών αλλά έτυχε και σημαντικής προβολής από τα ΜΜΕ στο Βέλγιο, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια και από τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Τύπο.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τζάμαρ, θα επιδώσει προς τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο, Πρόεδρο του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού", μια επιταγή 10.000 περίπου ευρώ, από τα έσοδα της εκδήλωσης, ως μια συμβολική χειρονομία στήριξης απέναντι στο έργο της συγκεκριμένης οργανισμού.

Τέλος, ο κ. Τζάμαρ, ως εμπνευστής και οργανωτής της εκδήλωσης «12 ώρες για την Ελλάδα», θα παρουσιάσει το περιεχόμενο και τους στόχους της νέας πρωτοβουλίας του«100 δράσεις για την Ελλάδα», που θα ξεκινήσει στις Βρυξέλλες το αμέσως επόμενο διάστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.