ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος: Όποιος θέλει, μπορεί να επιστρέψει στο μαντρί του...

12:07 - 11 Δεκ 2012 | Πολιτική
Καμμένος: Όποιος θέλει, μπορεί να επιστρέψει στο μαντρί του...
Διεγράφη από τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" ο Γιάννης Μανώλης, ύστερα από οξεία αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της παράταξης Πάνο Καμμένο, ενώ είναι βαρύ το κλίμα και για δύο άλλους βουλευτές τους κ.κ. Χρ. Ζώη και Κ. Μαρκόπουλο. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος είπε νωρίτερα σε δήλωσή του έξω από τη Βουλή, "όποιος επιθυμεί, μπορεί να γυρίσει στο μαντί του". Την παραίτησή του υπέβαλε και ο εκπροσωπος του κόμματος, Χρήστος Ζώης.

Οξύνεται το κλίμα στους "Ανεξάρτητους Έλληνες" καθώς η αντιπαράθεση του προέδρου της παράταξης, Πάνου Καμμένου με τον βουλευτή Γιάννη Μανώλη, οδήγησε στη διαγραφή του δεύτερου. Ο κ. Μανώλης είχε δηλώσει νωρίτερα μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ,  ότι δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

 

Π. Καμμένος: «Καλό ταξίδι... Είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι Έλληνες»

Στην παραίτηση του κ. Μανώλη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε μέσω Twitter: «Η αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ....ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ». Στη συνέχεια μάλιστα το κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση τύπου που επαναλαμβάνονται όσα δήλωσε ο πρόεδρος στο Διαδίκτυο μόνο που προστίθεται ότι το θέμα του κ. Μανώλη «ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης».

 

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τον κ. Μανώλη να απαντάει στο μήνυμα του κ. Καμμένου: «Είπα δέκα πράγματα και περίμενα να πάρω απάντηση. Αν υπάρχει σχέδιο που ξέρει, αν τον έχουν ενημερώσει οι μυστικές υπηρεσίες ή ο Ομπάμα με τον οποίο μιλάει συχνά ότι κάνω αποστασία μπορεί και να υπάρχει» και πρόσθεσε: «Ελπίζαμε να βάλει μυαλό και να λειτουργήσει συνολικά, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί έτσι». Μάλιστα, τόνισε ότι ο κ. Καμμένος συγκάλεσε τα όργανα του κόμματος, και μόλις είπε αυτά που ήθελε να πει σηκώθηκε και έφυγε. «Δε μου 'χει τύχει αρχηγός κόμματος που συγκαλεί δυο όργανα να σηκώνεται και να φεύγει» παρατήρησε. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρχει προσέγγιση με το ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι ΑΝΕΛ διαφωνούν σε πάρα πολλά.

 

Το non paper

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μανώλης μιλώντας το πρωί της Τρίτη στον ΣΚΑI προχώρησε και σε αποκαλύψεις. Αναφέρθηκε σε μία παλαιότερη ιστορία με το περίφημο non paper που προέβλεπε συμμετοχή του κόμματος σε κυβέρνηση συνεργασίας και υπουργό Άμυνας τον κ. Καμμένο και δήλωσε ότι ο κ. Καμμένος τότε είχε πει ψέματα και πως όντως το είχε δώσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. «Έχω αποδείξεις ότι το έδωσε» είπε και χαρακτήρισε γκάφα την όλη υπόθεση, ενώ κατηγόρησε τον Π. Καμμένο ότι προσπάθησε να βγάλει ψεύτη τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Έκανε το πρώτο λάθος που το έδωσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Μανώλης.

Όπως αποκάλυψε, μετά την ιστορία με το non paper ήθελε να μην είναι υποψήφιος και στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου, αλλά τον μετέπεισε ο Χρήστος Ζωής. Εξαιτίας του non paper και του σάλου που προκλήθηκε, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πήραν μικρότερο ποσοστό στις εκλογές του Ιουνίου, εκτίμησε ο κ. Μανώλης.

 

«Πρώτη φορά πρόεδρος γίνεται λαγός»

«Πρώτη φορά είδα πρόεδρο να γίνεται λαγός» σημείωσε ο κ. Μανώλης, ενώ σχολιάζοντας όσα έγιναν τη Δευτέρα, όταν ο Πάνος Καμμένος συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και τη διοικούσα επιτροπή, έκανε μια δήλωση και στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να υπάρξει συνεδρίαση. «Συγκαλεί τα όργανα και φεύγει, πρώτη φορά είδα έναν πρόεδρο να γίνεται λαγός. Δε θέλει κόμμα, ούτε συνέδριο ούτε τίποτα. Δε λειτουργεί τίποτε στο κόμμα» και υπογράμμισε: «Αντί να φτιάξουμε το κόμμα, ο πρόεδρος έφυγε για 2 μήνες διακοπές. Ο κ. Καμμένος επιθυμεί ένα μικρό κόμμα». 

«Όταν είπε να παραιτηθούν 60 βουλευτές (των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ) του είπαμε ότι αυτό που λες, δε γίνεται. Μιλάει συνεχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σα να λέει στον κόσμο «πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ». Μας χωρίζει χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ έλεγε ότι κανείς δε μας βγάζει από το ευρώ, ξαφνικά τον ακούσαμε να μιλάει για το δολάριο»

«Ο Καμμένος αλλάζει μέσα σε δέκα λεπτά θέση», συνέχισε, δηλώνοντας ότι ο ίδιος παραμένει αντιμνημονιακός. «'Ο,τι και να γίνει εγώ θέσεις δεν αλλάζω και ούτε πρόκειται να αλλάξω. Βιώνω ό,τι βιώνει κάθε Έλληνας. Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει μόνο η θέση «έξω από το μνημόνιο». Με ενδιαφέρει να έχω και μία ταυτότητα». «Τι να κάνω με ένα κόμμα που δεν έχει πολιτική ταυτότητα και δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις...;» κατέληξε.

 

Παραίτηση του Χρήστου Ζώη

Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του υπέβαλλε το μεσημέρι και ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, ο οποίος παρέθεσε απόσπασμα από δήλωσή του στις 19 Μαρτίου 2012, για τους λόγους που τον οδήγησαν στην ένταξή του στο κόμμα και προσθέτοντας ότι «εάν είχα μια ελαχιστότατη επιφύλαξη μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής, σήμερα το πρωί, ακούγοντας τη συνέντευξη του προεδρεύοντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ραδιοφωνικό σταθμό, εγκατέλειψα κάθε ελπίδα. Κανείς δεν μπορεί να συνομιλήσει με το «χάος», την αφερεγγυότητα, την υποκρισία και την πολυγλωσσία».

Στη δήλωσή του ο κ. Ζώης ευχαριστεί και εύχεται καλό κουράγιο στους συνεργάτες του «με τους οποίους δούλεψα 24 ώρες το 24ωρο σε συνθήκες πολιτικά και τεχνικά δύσκολες».

«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλους όσοι μοιραζόμαστε όχι μόνο τις ίδιες πολιτικές απόψεις αλλά και το ίδιο πλαίσιο αρχών και αξιών», υπογραμμίζει ο κ. Ζώης και καταλήγει: «Ο αγώνας μας είναι ιερός. Οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε και να τον προστατέψουμε από άστοχες έως και επικίνδυνες για τη χώρα ιδέες, που είναι άγνωστο πού και πώς κυοφορούνται το τελευταίο διάστημα».

 

Στήριξη βουλευτών στον κ. Καμμένο

Δεκαέξι από τους 20 βουλευτές του κόμματος, πάντως, συνυπέγραψαν ανακοίνωση με την οποία, εμμέσως, στηρίζουν τον κ. Καμμένο, ο οποίος εξήγγειλε τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος για τον προσεχή Απρίλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:11 - 11 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.