ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικαίωμα να οπλοφορούν έχουν οι βουλευτές στο κτίριο του κοινοβουλίου

13:39 - 11 Δεκ 2012 | Πολιτική
Σάλος έχει προκληθεί από την ανακοίνωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια ότι «η είσοδος και κίνηση των κ.κ. Βουλευτών πραγματοποιείται χωρίς κανένα περιορισμό στο Μέγαρο της Βουλής» και πως μπορούν να εισέλθουν ακόμη και με βαρύ οπλισμό.

Το υπουργείο προχώρησε στην ανακοίνωση ύστερα από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος επικαλέστηκε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιχειρεί να μπλοκάρει την οπλοφορία από βουλευτές κυρίως της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διευρκίνησε ότι «για τους επισκέπτες αστυνομικούς, εργαζόμενους και λοιπούς συνεργάτες βουλευτών που νομίμως οπλοφορούν, σας ενημερώνουμε ότι αυτοί εισέρχονται στον χώρο της Βουλής σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου, με προϋποθέσεις και περιορισμούς που προβλέπονται κατά περίπτωση. Ειδικότερα

- Οι αστυνομικοί συνοδοί ασφαλείας κ.κ. πρωθυπουργού, προέδρου της Βουλής και αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων εισέρχονται ελεύθερα σε όλους τους χώρους του Μεγάρου της Βουλής εφόσον είναι εφοδιασμένοι με ειδική κάρτα διαπίστευσης

- Διασταύρωση τυχόν κατοχής όπλου ή οποιουδήποτε αντικειμένου, που εμπίπτει στην κατηγορία όπλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 216801993 και τα οποία νομίμως φέρονται από τους προτιθέμενους να εισέλθουν στο Μέγαρο της Βουλής παραλαμβάνονται στα σημεία ελέγχου, ασφαλίζονται στο ερμάριο., καταγράφονται σε ειδικό βιβλίο και στον κάτοχό τους επιδίδεται απόδειξη παραλαβής, με την επίδειξη της οποίας παραλαμβάνονται κατά την αποχώρησή του».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.