ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

14:26 - 12 Δεκ 2012 | Πολιτική
Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το μέτρο για τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων.

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κάθετα αντίθετος στο άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές. Ο αρμόδιος τομέας σημειώνει σχετικά: "Εξέλιπε πλέον και το τελευταίο φύλλο συκής, από την κυβερνητική τρόικα, όσον αφορά την αντιμετώπιση των μικρών, πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Η προώθηση του μέτρου του ανοίγματος των καταστημάτων έως και 40-45 Κυριακές τον χρόνο, είναι ένα χτύπημα που μαζί με το νέο φορολογικό ν/σ, δίνεται κατ' ευθείαν στην καρδιά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Το ωράριο των καταστημάτων στην Ελλάδα είναι από μεγαλύτερα της Ευρώπης

Το μέτρο αυτό δεν μπορεί να έχει κανένα οικονομικό αποτέλεσμα σε περιόδους κρίσης. Αν υπήρχε έλλειψη χρόνου τότε τα καταστήματα θα ήταν ανοικτά και σήμερα Δευτέρα – Τετάρτη τα απογεύματα, μιας και το ωράριο είναι 9πμ-9μμ. Επίσης, η αιτιολογία πως αυτό θα ισχύσει μόνο για τα μικρά καταστήματα και όχι τα πολυκαταστήματα δεν ευσταθεί νομικά. Και βέβαια είναι τελείως ανίσχυρο το επιχείρημα περί αύξησης των θέσεων εργασίας σε περίοδο κρίσης. Τέλος, το ωράριο των καταστημάτων στην Ελλάδα είναι από μεγαλύτερα της Ευρώπης.

 

 

"Λείπει η αγοραστική δύναμη"

Η κατακόρυφη αύξηση του λειτουργικού κόστους (μισθοί, πάγια κλπ), η βιολογική αδυναμία να εργάζεται κάποιος 10-12 ώρες την ημέρα και 7 μέρες τη βδομάδα (500-550 χιλιάδες ατομικές επιχειρήσεις), η έλλειψη χρόνου για ξεκούραση, για την οικογένεια, για τις κοινωνικές σχέσεις, για δραστηριότητες κλπ, θα οδηγήσουν την πλειοψηφία στο κλείσιμο, προς όφελος των λίγων, των μεγάλων εμπορικών κέντρων και σε μια χούφτα ημέτερους που χρόνια τώρα πιέζουν τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις αλλά και τις μνημονιακές τελευταία προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό που λείπει από την αγορά σήμερα δεν είναι ο χρόνος για να μπορούν οι καταναλωτές να ψωνίζουν αλλά η αγοραστική δύναμη που τους αφαιρέθηκε βίαια, είτε αυξάνοντας τους ανέργους στο 1,5 εκατομμύριο, είτε μειώνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις στο μισό.

Γι' αυτό και θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο τις 800.000 μικρές επιχειρήσεις, αλλά και 2,5 εκατομμύρια πολίτες που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση μ' αυτές και ολόκληρη την κοινωνία".

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.