ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραίτηση Μαρκόπουλου με αιχμές κατά Καμμένου

15:05 - 13 Δεκ 2012 | Πολιτική
Επιστολή παραίτησης του βουλευτή Ευβοίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Μαρκόπουλου.

Με επιστολή του προς τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η οποία δεν είχε φτάσει στα γραφεία των ΑΝΕΛ, ο βουλευτής Ευβοίας Κ. Μαρκόπουλος εξηγεί τους λόγους βάσει των οποίων δεν προτίθεται να ακολουθήσει τον «βηματισμό» του κόμματος.

Στην επιστολή αυτή εξηγεί ότι από την θριαμβευτική εκλογή του 10,6% με 33 βουλευτές άλλαξαν πολλά. Μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, σημείωσε ο κ.Μαρκόπουλος, χάσαμε 13 βουλευτές, 210.000 ψηφοφόρους και 3% από το αρχικό μας ποσοστό. Εκτίμησε δε ότι αιτία ήταν «μια τεράστια πολιτική και επικοινωνιακή χαλάρωση, μιας δήλωση για σύμπνοια απόψεων για τα οικονομικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, και ένα non paper που παρήχθη, εν αγνοία μας, στη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού των ΑΝΕΛ, και φαίνεται να άφησε ο Πάνος Καμμένος στην Προεδρία της Δημοκρατίας όπως ο ίδιος εμμέσως παραδέχθηκε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη».

Τότε τον πίστεψα όπως όλοι μας, ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος «αλλά φαίνεται πως αδικήσαμε τον θεσμό και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πως άλλωστε να φανταζόμασταν ότι διαπραγματευόταν με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, την συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση και την ανάληψη υπουργικών θώκων. Παραπλανηθήκαμε και αδικήσαμε» πρόσθεσε ο κ. Μαρκόπουλος.» Ο κ. Μαρκόπουλος επισημαίνει επίσης την έλλειψη στρατηγικής η οποία διέπεται από στιγμιαίους εντυπωσιασμούς και λαϊκίστικα πυροτεχνήματα άνευ ουσίας έναν κομματικό σχηματισμό χωρίς δομημένη οργάνωση και σχέδιο ούτε καν σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση χωρίς οικονομικό μοντέλο με αρχή και τέλος παρά μόνο συνεχή αντίρρηση σε κάθε τι νέο.

Ο ίδιος καταλογίζει ευθύνες για τη έλλειψη σταθερής θέσης ως προς το ευρώ, ενώ αντιθέτως «φλερτάραμε με το δολάριο» χωρίς να πείσουμε για την αξιακή και ιδεολογική μας κατεύθυνση.

«Έκανα ότι μπορούσα για να αλλάξω την μεθοδολογία, τον ερασιτεχνισμό και την χαοτική αντίληψη. Με ειλικρίνεια προσπάθησαν, με τα όποια λάθη μου να συμβάλω σε ένα σαφές έλλειμμα πολιτικής παιδείας χωρίς αποτέλεσμα. Δεν θα ακολουθήσω τον βηματισμό. Γνωρίζω ότι θα ακολουθήσουν ύβρεις και συνωμοσιολογικές επεξηγήσεις της απόφασης μου αλλά δεν με αγγίζουν. Έχω δώσει δείγματα γραφής» σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος και καταλήγοντας ευχήθηκε καλή τύχη στους βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.