ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Λαυρεντιάδη - Proton Bank: Ένταλμα σύλληψης για τον κ. Π. Κυριακίδη - Συνελήφθησαν οι κ.κ. Αθανάσογλου, Κολλίντζας

13:35 - 14 Δεκ 2012 | Πολιτική
Υπόθεση Λαυρεντιάδη - Proton Bank: Ένταλμα σύλληψης για τον κ. Π. Κυριακίδη - Συνελήφθησαν οι κ.κ. Αθανάσογλου, Κολλίντζας
Ένταλμα σύλληψης για τον Πέτρο Κυριακίδη, στενό συνεργάτη του επιχειρηματια Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, εξέδωσε το πρωί η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Η 2η Ειδική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πέτρου Κυριακίδη, γνωστού από τη δραστηριότητά του στον χώρο των ΜΜΕ, καθώς είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων, τα οποία χορηγούσε η PROTON BANK σε εταιρίες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που συνολικά ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ, μετά από εντάλματα της ανακρίτριας, συνελήφθησαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση, υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, οι κ.κ. Αν. Αθανάσογλου, Τρ. Κολλίντζας, Δ. Σαραμαντής. Μάλιστα, αναμένεται νέος κύκλος συλλήψεων για την υπόθεση ακόμα και εντός του Σαββατοκύριακου.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας, πλην του Λ. Λαυρεντιάδη, κατηγορούνται 26 πρόσωπα και θεωρείται βέβαιο ότι η ανακρίτρια θα εκδώσει και άλλα εντάλματα για κατηγορούμενους που κρίνονται ύποπτοι φυγής.

 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές η κατηγορούμενη, πρώην μέλος του Δ.Σ. της Proton Bank, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί επίσης ένταλμα.  

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας, πλην του Λ. Λαυρεντιάδη, κατηγορούνται 26 πρόσωπα και θεωρείται βέβαιο ότι η ανακρίτρια θα εκδώσει και άλλα εντάλματα για κατηγορούμενους που κρίνονται ύποπτοι φυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει εκδοθεί και νέο ένταλμα σύλληψης για γυναίκα, πρώην στέλεχος της Τράπεζας.

Μετά τη σύλληψή του, ο Λ. Λαυρεντιάδης δήλωσε αδιαθεσία, λόγω χρόνιου προβλήματος υγείας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό εάν θα οδηγηθεί τελικά σήμερα στην ανακρίτρια.

Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον κ. Λαυρεντιάδη βρήκαν και κατέσχεσαν στο σπίτι του 600.000 ευρώ σε μετρητά καθώς και πολύτιμα κοσμήματα, ενώ στο αρχείο του βρέθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:50 - 14 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.