ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βορίδης: Ανάπτυξη από το πρώτο εξάμηνο του 2013

16:07 - 16 Δεκ 2012 | Πολιτική
Βορίδης: Ανάπτυξη από το πρώτο εξάμηνο του 2013
Βελτίωση της πραγματικής οικονομίας στο πρώτο εξάμηνο του 2013 προβλέπει βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ο οποίος επισημαίνει ότι αυτή θα επέλθει εξαιτίας της εκταμίευσης της δόσης των 34,4 δισεκ. ευρώ.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε ο κ. Βορίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι με το ποσό αυτό οι οφειλές στο δημόσιο θα εξυπηρετηθούν, θα συντελέσουν να υπάρχει ρευστότητα στην αγορά και σταθεροποίηση του τραπεζικού τμήματος κάτι που ενδιαφέρει τους καταθέτες και τις επιχειρήσεις.

Συμπλήρωσε δε, ότι η αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου προς του ιδιώτες ξεκινά άμεσα, στο πρώτο τρίμηνο, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στο πρώτο τετράμηνο, ενώ βελτίωση της ρευστότητας θα δούμε στο πρώτο εξάμηνο.

Επιλέον, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι πάρθηκαν τα μέτρα που ήταν απολύτως αναγκαία για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και αντιμετωπίστηκε το ζήτημα του χρέους, «Δεν έχει αντιμετωπιστεί οριστικά και αμετάκλητα αλλά υπήρξε μια απομείωση και η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από προ ενός μηνός» σημείωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:06 - 16 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.