ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιους «κολοσσούς» ξέχασε να καλέσει το Μαξίμου

13:45 - 17 Δεκ 2012 | Πολιτική
Ποιους «κολοσσούς» ξέχασε να καλέσει το Μαξίμου
Δεν έλαβαν πρόσκληση να παραβρεθούν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου όλοι οι πολυεθνικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Μόλις 14 εταιρείες συμμετείχαν σήμερα το πρωί στη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου των εκπροσώπων των πολυεθνικών με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη.

Ωστόσο, από τη συνάντηση αποκλείστηκαν πολλοί μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προκαλώντας την έντονη δυσφορία τους.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών κάνουν λόγο για προσκλήσεις που έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του έντονη είναι η δυσφορία επιχειρήσεων όπως η Dixons (η πρώτη στον κλάδο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών με τον Κωτσόβολο), η LIDL (είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στη χώρα και πρώτη σε τζίρους στο λιανεμπόριο), η Media Markt, η MAKRO, η Praktiker ή οι έχουσες παραγωγική βάση στην πατρίδα μας Friesland ΝΟΥΝΟΥ, Henkel, Jakobs Suchard και Colgate Palmolive οι οποίες αν και πολύ μεγάλες σε μέγεθος και με μεγάλες επενδύσεις, δεν βολιδοσκοπήθηκαν καν για μια τέτοια επαφή. Μάλιστα εκπρόσωποι της αγοράς αναφέρονται σε «προσκλήσεις που έγιναν σε επιχειρήσεις που εγκαλούνται για καρτέλ όπως για παράδειγμα στα τσιμέντα) ενώ την ίδια στιγμή δεν κλήθηκαν επενδυτές εγνωσμένης αξίας καιμε πλήθος απασχολούμενων στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εταιρείας Friesland η οποία μετ' επαίνων εγκαινίασε νέα μονάδα στην Πάτρα πριν από μήνες σε εκδήλωση μάλιστα που διαφημίστηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης. Η διοίκηση της επιχείρησης δεν κλήθηκε καν στη συνάντηση στο Μαξίμου σε μια κίνηση που μόνο σαβουάρ βιβρ δεν υποδηλώνει.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:12 - 17 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.