ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου

11:58 - 18 Δεκ 2012 | Πολιτική
Σύσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου
Η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, το νέο φορολογικό και η οικονομική ανάπτυξη θα βρεθούν σήμερα στην ατζέντα της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλος και Φώτη Κουβέλη.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου και έρχεται μία ημέρα μετά την εκταμίευση της δόσης των 34 δισεκ. ευρώ, αλλά και τη συνάντηση που είχε ο κ. Σαμαράς με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα ΝΕΑ, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που συνυπέγραψαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μετά τις εκλογές του Ιουνίου, με το βάρος να πέφτει πλέον στην ανάπτυξη και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Η επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας θεωρείται απαραίτητη και από τα τρία κόμματα, προκειμένου η κυβέρνηση να αποκτήσει προοπτική χρόνου.

Επιπλέον, στο νέο σκηνικό που έχει δημιουργηθεί μετά την εκταμίευση της δόσης – μαμούθ, οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα εστιάσουν στις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου η χώρα να κεφαλαιοποιήσει την αλλαγή του κλίματος στο εξωτερικό, να προσελκύσει επενδύσεις, να ενθαρρύνει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εν κατακλείδι να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Κλειδί σε αυτό θεωρείται ο νέος φορολογικός νόμος, που θα προσφέρει ένα σταθερό σημείο αναφοράς και θα εξομαλύνει το κλίμα ρευστότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:04 - 18 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.