ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώληση Τ.Τ. α λα Αγροτική αποφάσισαν οι αρχηγοί - Στην ατζέντα βρέθηκαν τα ναυπηγεία και αυτοκινητόδρομοι

01:43 - 19 Δεκ 2012 | Πολιτική
Κουβέλης: Στηρίζουμε κατ' αρχήν το φορολογικό - Βενιζέλος: Κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό κράτος.

Πράσινο φως έδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την πώληση του Τ.Τ. στα πρότυπα της ΑΤΕ, με το προβληματικό χαρτοφυλάκιο να μετατρέπεται σε bad bank. Ταυτόχρονα, συζήτησαν το πως θα ξεμπλοκάρει η υπόθεση πώλησης των ναυπηγείων, χωρίς ωστόσο να λάβουν κάποια απόφαση. Το ίδιο και για την επανεκκινηση κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων, που συναρτάται άμεσα με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποιησης των τραπεζών, τη ρευστότητά τους και τις διεκδικούμενες αποζημιώσεις από τους κατασκευαστές.maximoucam

 

Κουβέλης: Δεν ετέθη θέμα ανασχηματισμού καθώς επίσης και της αλλαγής του εκλογικού νόμου

Εξερχόμενος της σύσκεψης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι στηρίζει το κυβερνητικό έργο, ότι έγινε συζήτηση για το φορολογικό με κατ΄ αρχήν συμφωνία, ενώ οι όποιες ενστάσεις θα παρουσιαστούν στη Βουλή. Τέλος, σημείωσε ότι η συζήτηση έγινε σε θετική κατεύθυνση, ενώ μίλησαν για την ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας. Ο κ. Κουβέλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι δεν ετέθη θέμα ανασχηματισμού καθώς επίσης και της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

 

Βενιζέλος: Ο στόχος είναι «να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό κράτος»

Τις δηλώσεις του κ. Φώτη Κουβέλη ακολούθησαν εκείνες του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο κ. Βενιζέλος, σημείωσε ότι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, ο στόχος είναι «να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό κράτος». Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ συμπλήρωσε ότι πρέπει να σταματήσει η ύφεση στην ελληνική οικονομία, «να αποκτήσουμε θετικό πρόσημο και ρυθμούς ανάπτυξης».

 

Στουρνάρας:Ο δρόμος της Ελλάδας είναι μακρύς και ανηφορικός

Δηλώσεις έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι ο δρόμος της Ελλάδας είναι μακρύς και ανηφορικός.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης ότι στην σύσκεψη συζητήθηκε το φορολογικό, ενώ όσον αφορά στο χαράτσι της ΔΕΗ επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας σημείωσε συγκεκριμένα ότι ενημέρωσε «τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στην οικονομία, για τις εκκρεμότητες που έχουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα» ενώ όσον αφορά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor' s, σημείωσε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντική απόφαση, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Είναι μια απόφαση που δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας, αλλά ξέρουμε ότι ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς και ανηφορικός. Δεν εφησυχάζουμε δηλαδή» ενώ σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα επιστρέψει νωρίτερα στις αγορές απάντησε ότι «ακόμα είναι πολύ νωρίς να κάνουμε τέτοιου είδους πρόβλεψη».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:25 - 19 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.