ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Στουρνάρα για την "απομάκρυνση" των 165 εφοριακών

01:01 - 20 Δεκ 2012 | Πολιτική
Παρέμβαση Στουρνάρα για την "απομάκρυνση" των 165 εφοριακών
Έντονη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ και τον Φίλιππο Σαχινίδη στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιάννη Μαυραγάνη για την απομάκρυνση και αντικατάσταση των 165 στελεχών του υπουργείου Οικονομικών.

Στην παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα φαίνεται να οδήγησε η απόφαση του υφυπουργού, Γιώργου Μαυραγάνη για την απομάκρυνση και αντικατάσταση 165 εφοριακών. 

Παρότι αρχικά ο κ. Στουρνάρας είχε κρατήσει αποστάσεις από την απόφαση του κ. Μαυραγάνη, η υπόθεση εξελίχθηκε σε ρήξη μεταξύ του τελευταίου και του εισηγητή του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Σαχινίδη. Μάλιστα, την Πέμπτηπρόκειται να γίνει συνάντηση στο γραφείο του υπουργού, παρουσία των κ.κ. Μαυραγάνη, Σαχινίδη και Μανιάτη. Παρόλα αυτά, ο κ. Μαυραγάνης υπέγραψε την σχετική εγκύκλιο που προβλέπει την άμεση αντικατάσταση 107 διευθυντών και υποδιευθυντών ΔΟΥ καθώς και 58 προϊσταμένων τμημάτων ΔΟΥ.

Με ανακοίνωσή του ο Εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Φ. Σαχινίδης, χαρακτηρίζει οπισθοδρομική τη διαδικασία σχετικά με τις μετακινήσεις και αντικαταστάσεις στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών.
Η ανακοίνωση:

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών προχώρησε σε μετακινήσεις στελεχών, αντικατάσταση Προϊσταμένων Δ/νσεων και Υποδ/νσεων, καθώς και σε πλήρωση κενών θέσεων σε κρίσιμους τομείς του ελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι επιλογές των προσώπων όφειλαν να γίνουν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίζει κριτήρια και αξιολογεί τις επιδόσεις των στελεχών σε σχέση και με τους στόχους που τους έχουν τεθεί.

Κάθε άλλη διαδικασία επιλογής συνιστά οπισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ είχε εγκαίρως επισημάνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζητήσεις που θα αφορούν επιλογές προσώπων και ότι επιθυμούσε οι τοποθετήσεις να γίνουν βάσει αξιολογήσεων. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.»

Τελευταία τροποποίηση στις 04:45 - 20 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.