ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φρένο Σαμαρά σε σενάρια ανασχηματισμού και αλλαγής του εκλογικού νόμου

12:13 - 21 Δεκ 2012 | Πολιτική
Φρένο Σαμαρά σε σενάρια ανασχηματισμού και αλλαγής του εκλογικού νόμου
Τέλος στα σενάρια περί ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών βάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ενώ διαβεβαιώνει εκ νέου ότι δεν θα ληφθούν πρόσθετα επώδυνα μέτρα, εφόσον η χώρα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές.

«Θα πρότεινα αυτές τις δύο έννοιες - ''ανασχηματισμός'' και ''πρόωρες εκλογές'' - να τις αποφεύγουμε για αρκετό διάστημα. Για το καλό όλων μας. Για να μπορέσει να κυβερνηθεί σωστά ο τόπος. Αρα για το καλό της χώρας πρωτίστως...», αναφέρει ο Πρωθυπουργός.

 

«Όχι» Σαμαρά στην αλλαγή του εκλογικού νόμου

Ο κ. Σαμαράς απορρίπτει επίσης το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, σημειώνοντας ότι «μια τέτοια συζήτηση θα δημιουργούσε σε λάθος στιγμή και χωρίς λόγο, προεκλογικό κλίμα, πράγμα που δεν είναι στις προθέσεις κανενός και βλάπτει τη διακυβέρνηση της χώρας».
Κληθείς να σχολιάσει την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, εκτιμά ότι «μόλις αρχίσει να σταθεροποιείται η οικονομία και να αποκαθίσταται η αίσθηση της ελπίδας και της προοπτικής για την οικονομία και τη χώρα, θα υποχωρήσουν και οι ''ακρότητες'' και τα ''άκρα''».
«Κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τον κόσμο στην απελπισία! Ηδη όμως χάνουν έδαφος! Γιατί ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει πλέον όλο και περισσότερο ότι κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες έχουμε αρχίσει να αλλάζουμε τη μοίρα του τόπου...», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

«Αισιόδοξος» ο Αντώνης Σαμαράς για την οικονομία

Στο πεδίο της οικονομίας, ο κ. Σαμαράς δηλώνει αισιόδοξος ότι εντός του 2013 θα δούμε τις πρώτες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. «Πάντα πίστευα ότι μόλις απομακρυνθεί «δραχμοφοβία» θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα», επισημαίνει και προσθέτει ότι τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνεται η πεποίθησή του αυτή.
Αναφερόμενος τέλος στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος κάνει λόγο για τέσσερις άξονες οι οποίοι καθορίζουν τη στρατηγική της κυβέρνησης, εξηγώντας ότι στόχος είναι η φορολογική ανακούφιση των ασθενέστερων, η δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
Όπως αναφέρει το φορολογικό νομοσχέδιο κινείται ήδη και προς τις τέσσερις αυτές κατευθύνσεις, ωστόσο σημειώνει ότι μένουν να γίνουν ακόμα πολλά, μεταξύ των οποίων και η μείωση του ΦΠΑ με προτεραιότητα την εστίαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.