ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκθετος ο Παπακωνσταντίνου από την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ - Φόβοι για τις κυβερνητικές ισορροπίες

21:59 - 28 Δεκ 2012 | Πολιτική
Έκθετος ο Παπακωνσταντίνου από την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ - Φόβοι για τις κυβερνητικές ισορροπίες
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προκαλεί ήδη η διαρροή των πληροφοριών ότι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου “πείραξε” την λίστα μόνο σε ό,τι είχε να κάνει με τα ξαδέρφια του Μαρίνα και Ελένη Παπακωνσταντίνου, καθώς και τα ονόματα των συζύγων τους.

Αν και ο ίδιος αρνείται κάθε αλλοίωση της λίστας, η διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, αποκτά πλέον μια σιωπηρή αποδοχή των διαρροών, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από καμιά επίσημη πηγή. Παράλληλα, οι τρεις αρχηγοί που μετέχουν στην κυβερνηση, όπως και η αξιωματική αντιπολίτευση, αναμένεται να ζητήσουν άμεσα προανακριτική επιτροπή, ώστε να διασώσουν οποιαδήποτε ανεξέλεγκτη φημολογία που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την κυβέρνηση.
Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την πρόταση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Βουλή για τον πρώην Υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε: Η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης στη Βουλή για τον πρώην Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Το ΠΑΣΟΚ έθεσε με συνοπτικές διαδικασίες εκτός κόμματος τον κ. Παπακωνσταντίνου τονίζοντας ότι θα ζητηθεί Προκαταρκτική Εξέταση για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρωτότυπη λίστα υπάρχει μία διαφοροποίηση, που αφορά τρία νέα ονόματα, και ένα ακόμα, που προκύπτει από τη διασταύρωση των στοιχείων του Taxis.

Αναλυτικότερα, τα τέσσερα αυτά ονόματα συνδεόνται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας περιέχει 1.222.000 δολάρια. Ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό.

Οι λογαριασμοί αυτοί, συνδέονται με τη σύζυγο συγγενικού ποσώπου, που παραπέμπει σε πολιτικό. Το πολιτικό αυτό πρόσωπο, όπως ανέφεραν αρχικά οι πληροφορίες, δεν είναι εν ενεργεία, δεν είναι πρώην πρωθυπουργός, δεν είναι αρχηγός κόμματος, δεν είναι πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά είναι τέως βουλευτής, ο οποίος διετέλεσε και υπουργός. Το όνομά του παραπέμπει σε πρόσωπο, που έχει αποβιώσει, αλλά ο ίδιος βρίσκεται εν ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες που προήλθαν από πολιτικούς και δικαστικούς κύκλους πρόκειται για το πρόσωπο του πρώην υπουργού Οικονομικών και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνστααντίνου, ο οποίος, σημειωτέον, ήταν ο πρώτος παραλήπτης της λίστας Λαγκάρντ.

Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά απο εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση, που έγινε στις λίστες.

Σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, διαβίβασε το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του το διαβίβασε στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο. "Πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια", σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στο θέμα σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, μιλώντας στα ΜΜΕ των Ιωαννίνων. "Είναι τέτοια η δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα που πρέπει αμέσως να ενημερωθεί ο λαός για ό,τι έχει γίνει. Κάθε καθυστέρηση ευνοεί τους λασπολόγους και τους προβοκάτορες", τόνισε.


Παπακωνσταντίνου: Δεν ζήτησα αλλοίωση της λίστας - Δεν έχω σχέση με τους λογαριασμούς...



Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη "λίστα Λαγκάρντ", σύμφωνα με την οποία "φωτογραφίζονται" άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί "αλλοίωσης", δήλωσε ο πρώην υπουργός οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν με την αλλοίωση της λίστας Λαγκαρντ.

Και συνεχίζει:

"Δηλώνω κατηγορηματικά τα εξής:
1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.
2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει - παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.
3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.
4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.

Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος.

Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως - ονομαστικά και άμεσα - και να γίνει πλήρης διερεύνηση".


Γ. Παπανδρέου: «Όλα στο φως... να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης»


«Όλα στο φως». Με αυτήν τη χαρακτηριστική φράση, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθαρίζει τη θέση του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την αλλοίωσή της από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, αναφέρεται: «Όλα στο φως. Πλήρης διερεύνηση. Αυτή ήταν και είναι η πάγια θέση του Γιώργου Παπανδρέου».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:49 - 28 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.