ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα η Προανακριτική για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου

01:07 - 31 Δεκ 2012 | Πολιτική
Σήμερα η Προανακριτική για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Την άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικνονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου ζητούν τα κόμματα της κυβέρνησης σύμφωνα με την πρόταση που αναμένεται να καταθέσουν από ώρα σε ώρα στη Βουλή, ενώ η υπόθεση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής προχωράει με γρήγορους ρυθμούς.

Στην κατάθεση της πρότασης συμφώνησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που προκλήθηκαν από την αποκάλυψη των ονομάτων που σχετίζονται με τον πρώην υπουργό και την αφαίρεση 600 ονομάτων από την λίστα Λαγκάρντ το 2010.  Τα τρία κόμματα ζητούν, με το 15σελιδο κείμενο που καταθέτουν, την άσκηση δίωξης του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το πόρισμα των Οικονομικών Εισαγγελέων κυριολεκτικά «καίει» τον κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς τον φέρει να έχει αλλοιώσει το περιεχόμενο της αρχικής λίστας που παρέλαβε από την πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ. 
Σε συνέχεια των εξελίξεων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο όπου και κατέληξαν σε συμφωνία, με τη συναίνεση και της ΔΗΜΑΡ, για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στην υπόθεση.

Η Προανακριτική Επιτροπή θα εξετάσει διεξοδικά το ρόλο του κ. Παπακωνσταντίνου στην αλλοίωση της λίστας, ενώ παράλληλα εξετάζονται τρόποι ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος της παραγραφής τυχόν αδικημάτων.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, τυχόν ποινικά αδικήματα παραγράφονται στο τέλος της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει αμέσως μετά το εκάστοτε αδίκημα.

 

Τροχιοδεικτικές Βολές Παπακωνσταντίνου σε Βενιζέλο

Εν τω μεταξύ, αθώος δηλώνει σε συνέντευξη του στη Real News ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Θα ήμουν ανόητος να «παρέμβω» σε ένα ψηφιακό αρχείο τέτοιου είδους, του οποίου το πρωτότυπο δεν το είχα καν, αφού βρίσκεται στην Γαλλία και μπορούσε να έλθει οποιαδήποτε στιγμή» τονίχζει αφήνοντας αιχμές για όσους άλλους εμπλέκονται στην υπόθεση. «Η λίστα «ταξίδεψε» και πέρασε από πολλά χέρια, αφότου έφυγε από εμένα. Δικαιοσύνη και διωκτικές Αρχές πρέπει να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου» σημειώνει κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Βενιζέλο. «Είναι υπερβολικά βολικό η όλη ιστορία αυτή τελικά να καταλήγει σε «ευθύνες Παπακωνσταντίνου». Εγώ δεν ήμουν αυτός που αναζήτησε τη λίστα και την έφερε στην Ελλάδα; Εγώ δεν την έδωσα για έλεγχο, που κακώς δεν έγινε; Σίγουρα δεν ήμουν εγώ αυτός ο Υπουργός Οικονομικών που όταν του ζητήθηκε εντολή έρευνας, δεν την έδωσε, και αντιθέτως απέσυρε τη λίστα από τις διωκτικές Αρχές» υπογραμμίζει.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:07 - 31 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.