ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Ευθύνες σε Παπακωνστανίνου, Βενιζέλο και Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ

14:27 - 02 Ιαν 2013 | Πολιτική
Εντός της ημέρας ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δημοσιοποιήσει την πρότασή του για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία αναμένεται να ζητείται η διερεύνηση ευθυνών και άλλων πολιτικών προσώπων πέραν του κ. Παπακωνσταντίνου. Το απόγευμα συνεδριάζει η γραμματεία του κόμματος προκειμένου να επικυρώσει την τελική απόφαση. Ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση εμμένει στις κατηγορίες ότι επιχειρείται συγκάλυψη της υπόθεσης.
Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι ο περιορισμός της έρευνας αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποσκοπεί «στο να οδηγήσει την όλη υπόθεση σε μια ελεγχόμενη εκτόνωση καθώς και στο να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και των υπολοίπων εμπλεκομένων προσώπων».
 
«Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ότι ο κ. Βενιζέλος παρακρατούσε στο σεντούκι του επί μήνες τη λίστα, πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξη της και την μη αξιοποίηση της και πως ο κ. Στουρνάρας σύρθηκε στο να αναζητήσει την αυθεντική λίστα κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή ύστερα από τρείς ολόκληρους μήνες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο ελληνικός λαός δεν περιμένει από αυτούςπου συγκάλυψαν την υπόθεση της SIEMENS να αποκαλύψουν την αλήθεια». «Είναι άλλωστε αυτοί που κατασκεύασαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών για να παραγράφονται οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων», συμπληρώνεται.
 
Εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις τους (Δ. Βίτσας στο MEGA) υποστηρίζουν ότι προκύπτουν ευθύνες για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κάνουν λόγο για πολιτικές, όχι όμως ποινικές ευθύνες.
 

Η Κουμουνδούρου έχει τονίσει και διά της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου πως «ευθύνη έχουν οι διατελέσαντες υπουργοί Οικονομικών και όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην απόκρυψη, υπεξαγωγή και επεξεργασία ενός δημοσίου εγγράφου- πειστηρίου, σαν να ήταν προσωπικό ραβασάκι»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.