ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αιχμές Πάγκαλου για ευθύνες Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

12:40 - 03 Ιαν 2013 | Πολιτική
Αιχμές Πάγκαλου για ευθύνες Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ παραπέμπει ο πρώην υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος το ζήτημα των χειρισμών και ευθυνών των κ.κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος άφησε αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου δηλώνοντας: «Λέει ότι δεν ήξερε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει, γιατί εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του».

Ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δικαστήριο, διότι -όπως ανέφερε- υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου διέγραψε ονόματα συγγενών του από τη λίστα και «αυτό είναι ποινικό αδίκημα». «Νομίζω ότι θα πάμε σε δίκη και νομίζω ότι γι αυτά, θα αποδειχθεί αν ο κ.Παπακωνσταντίνου το έκανε ή δεν το έκανε. Αν δεν το έκανε, πρέπει να μας πει ποιος το έκανε» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι ο υπουργός, ο οποίος πήρε στα χέρια του τη λίστα, έπρεπε να πάει στον πρωθυπουργό και να του δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν δεν του επιτραπεί να ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν τα πρόσωπα που εμφανίζονται στη λίστα με τις υψηλότερες καταθέσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα αυτά δικαιολογούνται από την εργασία τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.