ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Βερολίνο σήμερα και αύριο ο Αντώνης Σαμαράς

10:15 - 07 Ιαν 2013 | Πολιτική
Στο Βερολίνο σήμερα και αύριο ο Αντώνης Σαμαράς
Στη Γερμανία θα βρίσκεται για δύο ημέρες ο πρωθυπουργός καλεσμένος μεγάλου γερμανικού εκδοτικού ομίλου, ενώ την Τρίτη θα συναντηθεί με την Γερμανίδα ομόλογό του, Άγκελα Μέρκελ.

Με μία σειρά πολιτικών και οικονομκών θεμάτων να είναι ανοιχτά στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Γερμανία καλεσμένος του γερμανικού εκδοτικού ομίλου «Die Welt», με την ατζέντα του να είναι γεμάτη ραντεβού, καθώς θα προσπαθήσει να αλλάξει το κλίμα υπέρ της Ελλάδα.

Το βράδυ της Δευτέρας θα είναι βασικός ομιλητής μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι στο συνέδριο που διοργανώνει η Die Welt, ενώ το πρωί της Τρίτης θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ (θα είναι η τρίτη συνάντηση από τον Αύγουστο). Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 11.30 το πρωί και όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, πρόκειται για «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων» με τη συνάντηση να είναι κλειστή για τον Τύπο. Νωρίτερα το πρωί θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Χανς – Ντίτριχ Γκένσερ.

 

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο του συνεδρίου της εφημερίδας Die Welt εκτός από τον κ. Σαμαρά θα μιλήσουν ακόμη η κ. Μέρκελ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολι Ρεν, ο υποψήφιος καγκελάριος και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ, ο πρόεδρος της Bundesbank (Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας) Γενς Βάιντμαν, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οζμπορν, ο υπουργός Οικονομικών και Ανταγωνιστικότητας της Ισπανίας Λουΐς ντε Γκίνδος και οι υπουργοί της Γερμανικής Κυβέρνησης Οικονομικών και Τεχνολογίας Φίλιπ Ρέσλερ, Οικονομικών Βολφγκαν Σόιμπλε και Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.