ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Δεν διάβασα τα ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ

00:56 - 08 Ιαν 2013 | Πολιτική
Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Δεν διάβασα τα ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ
Με δική πρωτοβουλία έφτασε η επίμαχη λίστα στην Ελλάδα υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του, ενώ είχε ενημερώσει πριν και μετά την παραλαβή τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Τη δική του εκδοχή των γεγονότων σχετικά με την πορεία και την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ παρουσίασε σήμερα το βράδυ ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Netweek στη ΝΕΤ.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι παρέλαβε τη επίμαχη λίστα μέσω του Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι, ενώ ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου πριν την παραλάβει και αφού τη παρέλαβε.
Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι η λίστα έφτασε στην Ελλάδα με δική του πρωτοβουλία, ενώ εξήγησε ότι δεν πρωτοκόλλησε το έγγραφο, μόλις το παρέλαβε, γιατί δεν αποτελούσε ακόμα επίσημο στοιχείο του ελληνικού κράτους. Αντ'' αυτού το έδωσε, όπως είπε, σε ένα συνεργάτη ζητώντας από αυτόν να του δώσει μια αίσθηση του συνολικού ποσού. «Αν είχε πρωτοκολληθεί, πάλι μπορεί να μην είχε προχωρήσει η διαδικασία», πρόσθεσε.
Σε άλλο σημείο ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει ποιος και πότε αλλοίωσε τη λίστα υπογραμμίζοντας ότι "το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν ήμουν εγώ".
Ανέφερε επίσης, ότι δεν είχε καμία ενημέρωση από τις ξαδέλφες σχετικά με φερόμενους λογαριασμούς τους στη συγκεκριμένη τράπεζα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είχε διαβάσει τη λίστα, κάνοντας λόγο για έναν τρόπο αυτοπροστασίας.
Μάλιστα, διευκρίνισε πως δεν είναι δουλειά του υπουργού να ανοίγει και να ελέγχει τα αρχεία, ενώ στη συνέχεια έδωσε στον κ. Καπελέρη τα πρώτα 20 ονόματα της λίστας με τα μεγαλύτερα χρηματικά ποσά και του ζήτησε να κάνει έναν έλεγχο. Σε ερώτηση γιατί δεν έδωσε ολόκληρη τη λίστα και έδωσε μόνο 20 ονόματα, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι ήθελε να αποφύγει τον κίνδυνο διαρροών. «Όταν δώσεις σε κάποιον 20 ονόματα θα τα ελέγξει, όταν του δώσεις 2.000 ονόματα θα τα δώσει σε άλλον».

Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως ένα τέτοιο αρχείο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση φορολόγησης, ούτε μπορεί να υπάρξει δικαστική παρέμβαση ωστόσο σημείωσε ότι αυτό που μπορεί να γίνει και το ζήτησε είναι να γίνει έρευνα για συγκεκριμένους ανθρώπους.
Εν τω μεταξύ, σχετικά με τους συνεργάτες τους είπε πως δεν φέρουν καμία ευθύνη, καθώς έκαναν ό,τι τους ζητούσε ο ίδιος.

Τελευταία τροποποίηση στις 03:56 - 08 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.