ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Προχωράμε με τις μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη βοηθάει

11:40 - 08 Ιαν 2013 | Πολιτική
Σαμαράς: Προχωράμε με τις μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη βοηθάει
Τις σκληρές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η Ελλάδα υπογράμμισε σήμερα από το Βερολίνο ο πρωθυπουργός, εν όψει της συνάντησής του με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

"Το ποτήρι είναι μισογεμάτο. Προχωράμε με τις μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη βοηθάει", είπε ο κ. Σαμαράς σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στο συνέδριο της εφημερίδας Die Welt, της οποίας είναι προσκεκλημένος.

Εν τω μεταξύ, στις 12:30 ο   πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα καγελάριο, Άγκελα Μέρκελ,  ωστόσο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, πρόκειται για «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων» με τη συνάντηση να είναι κλειστή για τον Τύπο. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ.

Ο κ. Σαμαράς ταξίδεψε χθες στο Βερολίνο καλεσμένος του γερμανικού εκδοτικού ομίλου Die Welt, προκειμένου να παραστεί στο συνέδριο της εφημερίδας ως κεντρικός ομιλητής μαζί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου εκτός από τον κ. Σαμαρά μίλησαν ακόμη η κ. Μέρκελ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολι Ρεν, ο υποψήφιος καγκελάριος και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ, ο πρόεδρος της Bundesbank (Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας) Γενς Βάιντμαν, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οζμπορν, ο υπουργός Οικονομικών και Ανταγωνιστικότητας της Ισπανίας Λουΐς ντε Γκίνδος και οι υπουργοί της Γερμανικής Κυβέρνησης Οικονομικών και Τεχνολογίας Φίλιπ Ρέσλερ, Οικονομικών Βολφγκαν Σόιμπλε και Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:57 - 08 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.