ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Θέλουμε καλύτερη συνεργασία με την Ελλάδα

13:55 - 08 Ιαν 2013 | Πολιτική
Μέρκελ: Θέλουμε καλύτερη συνεργασία με την Ελλάδα
Την πρόθεση της Γερμανίας για καλύτερη συνεργασία με την Ελλάδα εξέφρασε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, στις κοινές δηλώσεις που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά πριν προσέλθουν στην προγραμματισμένη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

«Πρέπει να ξέρουμε ότι μία καλύτερη οικονομκή συνεργασία και ένας καλυτερος συνδυασμός θα μας βοηθήσει όλους» τόνισε η κ. Μέρκελ στις κοινές δηλώσεις με τον κ. Σαμαρά πριν από την συνάντηση και συμπληρωσε: «Θα κάνουμε τα πάντα για να υπάρξουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας».
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποκτήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για ρευστότητα και επενδύσεις».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ συνάντηση είναι μία «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων». Ωστόσο ενώ αρχικά η συνάντηση ήταν κλειστή για τον Τύπο, τελικώς αποφασίστηκε οι δύο ηγέτες να προχωρήσουν σε δηλώσεις πριν από την πραγματοποίησή της.
Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς προσερχομενος στο συνέδριο της εφημερίδας Die Welt τόνισε τις σκληρές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η Ελλάδα και δήλωσε: "Το ποτήρι είναι μισογεμάτο. Προχωράμε με τις μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη βοηθάει".
Εν τω μεταξύ, λίγη ώρα πρι από τη συνάτνηση με την κ. Μέρκελ, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε εκφράσει τη στήριξή του προς την Ελλάδα και τον κ. Σαμαρά σε άρθρο του στην εφημερίδα Handelsblatt.

 

 

Στο συνέδριο της εφημερίδας Die Welt ο Αντώνης Σαμαράς

Ο κ. Σαμαράς ταξίδεψε χθες στο Βερολίνο καλεσμένος του γερμανικού εκδοτικού ομίλου Die Welt, προκειμένου να παραστεί στο συνέδριο της εφημερίδας ως κεντρικός ομιλητής μαζί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου εκτός από τον κ. Σαμαρά μίλησαν ακόμη η κ. Μέρκελ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολι Ρεν, ο υποψήφιος καγκελάριος και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Πέερ Στάινμπρουκ, ο πρόεδρος της Bundesbank (Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας) Γενς Βάιντμαν, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οζμπορν, ο υπουργός Οικονομικών και Ανταγωνιστικότητας της Ισπανίας Λουΐς ντε Γκίνδος και οι υπουργοί της Γερμανικής Κυβέρνησης Οικονομικών και Τεχνολογίας Φίλιπ Ρέσλερ, Οικονομικών Βολφγκαν Σόιμπλε και Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:08 - 08 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.