ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση λίστας Λαγκάρντ: «Νόμιμα τα ποσά» λένε οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

15:38 - 09 Ιαν 2013 | Πολιτική
Υπόθεση λίστας Λαγκάρντ: «Νόμιμα τα ποσά» λένε οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου
Ολοκληρώθηκε η κατάθεση των τριών συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Η εξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της και ο σύζυγος της αδελφής της προσήλθαν στους εισαγγελείς συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους, Γιώργο Στεφανάκη, και κατέθεσαν υπομνήματα με τις εξηγήσεις τους για τα πέντε αδικήματα, που ερευνώνται σε βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις ύποπτοι υποστηρίζουν ότι τα ποσά, που καταγράφονται στη «λίστα Λαγκάρντ», είναι νομίμως αποκτηθέντα και φορολογημένα και ως εκ τούτου δεν είχαν κανένα κίνητρο για να ζητήσουν την αφαίρεση των ονομάτων τους από το επίμαχο αρχείο. Φέρονται, επίσης, να τονίζουν ότι από τις φορολογικές τους δηλώσεις δικαιολογούνται απόλυτα τα κατατεθέντα ποσά.

Σε ό,τι αφορά τον λογαριασμό που στη λίστα εμφανίζεται κλειστός, ο σύζυγος της έτερης εξαδέλφης του κ. Παπακωνσταντινου, φέρεται να ισχυρίζεται ότι έκλεισε το 2005 και τα ποσά επανήλθαν στην Ελλάδα.

Για συμπληρωματικές, εξάλλου, εξηγήσεις κάλεσαν οι εισαγγελείς τούς δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει στην πορεία της έρευνας για τη νόθευση της λίστας.

 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο,  οι Καπελέρης και Διώτης δεν καλούνται να λογοδοτήσουν για νέο αδίκημα, πλην αυτών της υπεξαγωγής εγγράφου και παράβασης καθήκοντος σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου για τα οποία έχουν ηδη διατυπώσει εγγράφως τις θέσεις τους.

Και οι δύο, πάντως, ζήτησαν προθεσμία για τις συμπληρωματικές καταθέσεις τους, ώστε να ενημερωθούν για το νέο υλικό που έχει συγκεντρωθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:11 - 09 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.