ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζητείται πρωτότυπη και χωρίς αντιγραφές λίστα...

01:00 - 11 Ιαν 2013 | Πολιτική
Αναζητείται πρωτότυπη και χωρίς αντιγραφές λίστα...
Σε κωμικοτραγικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μετά το γαϊτανάκι αποκαλύψεων για το πότε αντιγράφηκε το πρωτότυπο. Η σύγχυση είναι απόλυτη, σε σημείο που κινδυνεύει να χαθεί η ουσία, που δεν είναι άλλη από το εάν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και απόκρυψης «μαύρου» χρήματος.

Πάντως στη Βουλή αναμένεται να σταλούν τις επόμενες ημέρες οι εξηγήσεις, αλλά και οι καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, δηλαδή της οικογένειας Παπακωνσταντίνου αλλά και των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι έχουν καταθέσει ή θα καταθέσουν στοιχεία για την πορεία της λίστας επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου.

 

Οικογένεια Παπακωνσταντίνου: «Όλα είναι νόμιμα»

Η ξαδέρφη του πρώην υπουργού της οικονομίας, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγος της, Συμεών Σικιαρίδης και ο άνδρας της αδερφής της, Ανδρέας Ρωσσώνης δήλωσαν ότι δεν είχαν κανένα κίνητρο να ζητήσουν αλλοίωση της λίστας, καθώς όλα τα εισοδήματά τους είναι νόμιμα.

Παράλληλα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξηγήσεις, που θα δώσει ο άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, στενός συνεργάτης του Μ. Χρυσοχοϊδη, πρώην εισαγγελέας Ι. Διώτης, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά ερωτημάτων μετά την αποκάλυψη των εισαγγελέων ότι το αντίγραφο, το οποίο παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο μετεγγράφει στις 9 Ιουλίου 2010. Οι πληροφορίες, πάντως αναφέρουν, ότι οι εισαγγελείς θεωρούν ότι υπάρχουν περισσότερα του ενός αντίγραφα.

Πάντως οι δικαστικές αρχές κάλεσαν τον κ. Ιωάννη Διώτη και τον κ. Ιωάννη Καπελέρη να δώσουν εξηγήσεις. Οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έλαβαν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα, αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο να κατηγορηθούν για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, επιπλέον στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, (υπεξαγωγή εγγράφου και παράβαση καθήκοντος).

 

Το αντίγραφο του... αντιγράφου...

Πάντως, αντίγραφο του ... αντίγραφου παρέδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, καθώς το στικάκι φαίνεται να «δημιουργήθηκε», σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στις αρχές Ιουλίου του 2011, δηλαδή αφού ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το παρέδωσε στον Ιωάννη Διώτη. Σε απλά ελληνικά, το νέο στικάκι αντιγράφηκε από κάποιον άλλον από το αρχείο που έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο οποίος παρέδωσε το νέο αντίγραφο στον τότε υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

 

Οι εισαγγελείς αφήνουν έξω από τις έρευνες την ΕΛΑΣ

Απορία, ωστόσο, δημιουργεί γιατί οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς με έγγραφο που απέστειλαν στον προϊστάμενό τους, Νίκο Παντελή, που επιβλέπει το οικονομικό έγκλημα, δε ζητούν τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις έρευνες όπως ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν διευκρινίσεις από τον Νίκο Παντελή για την εντολή που έδωσε προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πραγματογνωμοσύνη στο επίμαχο υλικό, ενώ φέρονται να παρέθεσαν συγκεκριμένα στοιχεία για «αποκρυπτογράφηση», που έγινε ήδη από ομάδα ειδικών του ΣΔΟΕ.

 

Βαξεβάνης: «Έχω τη λίστα πρώτος απ΄ όλους»

Τη σύγχυση πάντως επιτείνει, η κατάθεση στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, που προσκόμισε το τεύχος του περιοδικού HOT DOC στο οποίο αναφέρεται ότι βάσει εργαστηριακής εξέτασης, το USB που έχει στην κατοχή του και έχει δημοσιεύσει, φέρει ημερομηνία δημιουργίας 4 και 5 Αυγούστου του 2010.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:31 - 11 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.