ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Η Ελλάδα τα καταφέρνει, έτσι θα τα καταφέρει και η Κύπρος

14:41 - 11 Ιαν 2013 | Πολιτική
Μήνυμα στήριξης προς την Κύπρο έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς καθώς η οικονομία της Μεγαλονήσου μπαίνει σε μνημονιακή τροχιά.

Μήνυμα συμπαράστασης στην Κύπρο έστειλε από τη Λεμεσό όπου μετέχει στην έκτακτη σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η κυπριακή οικονομία μπαίνει σε δοκιμασία, ωστόσο θα τα καταφέρει όπως τα καταφέρνει η Ελλάδα.samaras110113

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς: «Ο Ελληνισμός πάντα αντιμετώπισε δυσκολίες και πάντα τις αντιμετώπισε τελικά με επιτυχία» και συμπλήρωσε: «Μετά την Ελλάδα, και η κυπριακή οικονομία μπαίνει σε δοκιμασία. Είναι σημαντικό μέσα από τις δυσκολίες να είμαστε πιο δυνατοί».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι «όπως η Ελλάδα τα καταφέρνει, έτσι και η Κύπρος τελικά θα τα καταφέρε. Αυτό είναι το μήνυμα, αυτή θα είναι και η προσπάθεια και η ενεργός συμμετοχή του ΕΛΚ στην Κύπρο για να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια».

Στο ερώτημα εάν η σημερινή Σύνοδος σχετίζεται με το θέμα της κυπριακής οικονομίας,  ο πρωθυπουργός είπε ότι «σήμερα θα εξεταστούν διάφορα θέματα που δεν σχετίζονται με το ζήτημα αυτό». Ανέφερε επίσης πως «το ΕΛΚ είναι το σημαντικότερο και ισχυρότερο κόμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η συγκίνησή του είναι πάντα μεγάλη, όταν βρίσκεται στην Κύπρο. Στη σύνοδο, την οποία φιλοξενεί ο ΔΗΣΥ, θα παραστούν μεταξύ άλλων η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αρχηγοί κομμάτων και ηγέτες κρατών.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:56 - 11 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.