ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση στο σπίτι του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου - Οξεία πολιτική αντιπαράθεση για τις επιθέσεις

16:05 - 13 Ιαν 2013 | Πολιτική
Επίθεση στο σπίτι του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου - Οξεία πολιτική αντιπαράθεση για τις επιθέσεις
Συνεχίζεται ο κύκλος των εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα, με τον αδελφό του κυβερνητικού εκπροσώπου να είναι αυτή τη φορά στο στόχαστρο.Νέο περιστατικό επίθεση με μολότωφ έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου.

 

 

Δεν φαίνεται να έχει τέλος ο κύκλος των επιθέσεων με βόμβες μολότωφ στην Αθήνα, που έχουν αυξηθεί και σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες. Αυτή τη φορά στόχος της εμπρηστικής επίθεσης ήταν ο αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου
Άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο τριώροφου κτιρίου όπου στεγάζεται και το τεχνικό γραφείο του κυρίου Κεδίκογλου, ο οποίος ήταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγο του και το τρίχρονο παιδί τους και πέταξαν στο εσωτερικό μία βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.
Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της πυροσβεστικής με 3 πυροσβέστες, αλλά εντωμεταξύ η φωτιά είχε κατασβεστεί αφού προξένησε μικρές υλικές ζημιές. Για την νέα εμπρηστική ενέργεια διενεργείται έρευνα από την αστυνομία.
Σίμος Κεδίκογλου: «Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται»
«Στοχοποιώντας συγγενείς και μικρά παιδιά, το μόνο που πετυχαίνουν οι θιασώτες της βίας είναι να δυναμώνουν τη θέληση μας». Αυτό μεταξύ άλλων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου για το συμβάν και συμπλήρωσε:
«Το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς εξαιρέσεις την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».
«Η καταδίκη των νέων βομβιστικών επιθέσεων πρέπει να είναι ομόφωνη από όλα τα κόμματα. Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου πέφτει στο κενό», αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Δ για την επίθεση.
Επίθεση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ
«Είναι, πλέον, καταγεγραμμένο ότι, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε εκπροσώπους του Τύπου, ακολούθησαν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, όταν στοχοποίησε τη Νέα Δημοκρατία, οι κουκουλοφόροι έβαλαν στο στόχαστρο τα γραφεία του κόμματος και από τη στιγμή που αποκάλεσε Γκέμπελς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και χαφιεδίστικες τις δηλώσεις του, ήλθε η σειρά συγγενικού του προσώπου να υποστεί την άνανδρη επίθεση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και καταλήγει: «O ΣΥΡΙΖΑ κάθε λεπτό, που διατηρεί στις τάξεις του βουλευτές που δηλώνουν ότι "η αναρχία είναι δημοκρατία", βουλευτές που στο σπίτι τους διαθέτουν μάσκες και καδρόνια και δηλώνουν αλληλέγγυοι στη βίλα Αμαλίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του».
Καταδίκη από το ΠΑΣΟΚ
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η χθεσινοβραδινή επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην κλιμάκωση της βίας. Το ΠΑΣΟΚ την καταδικάζει με τον σαφέστερο τρόπο και προειδοποιεί όσους παίζουν με τα σπίρτα ότι η πυρκαγιά επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις.
Είναι άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί απ' όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ένα αρραγές μέτωπο απόλυτης και κάθετης καταδίκης κάθε μορφής βίας. Με πράξεις και όχι με λόγια. Με ξεκάθαρες τοποθετήσεις, χωρίς υποσημειώσεις και μισόλογα. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και ο λαός μας, η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας και ηρεμίας αποτελεί πρωταρχικό καθήκον. Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι».

Απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με ανακοίνωσή του λέγοντας: «Τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία. Κορυφαίο παράδειγμα οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν το διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:10 - 13 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.