ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση στα γραφεία της ΝΔ - Βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού

10:19 - 14 Ιαν 2013 | Πολιτική
Επίθεση στα γραφεία της ΝΔ - Βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού
Συναγερμός έχει σημάνει στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μετά την ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ και βολίδες στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού 340.

Κορυφώνεται ο κύκλος βίας και αιματηρών επιθέσεων, που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα με επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και πολιτικών στόχων, καθώς και στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου με μολότοφ. Αυτή τη φορά οι δράστες πυροβόλησαν με καλάσνικορφ, κατά των γραφείων της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού.

Ειδικότερα, στις 3 τα ξημερώματα, ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στα γραφεία της ΝΔ και κινητοποιήθηκε η αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί.

Οι αστυνομικοί που πήγαν εκεί βρήκαν στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Συγγρού 350, εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ. Αμέσως άρχισε έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη, κάτι το οποίο εξακριβώθηκε λίγες ώρες αργότερα, το πρωί, όταν άνοιξαν τα γραφεία του κόμματος. Όπως ενημερώσε η ΝΔ, στο γραφείο πρωθυπουργού βρέθηκε μια σφαίρα, η οποία είχε σπάσει το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι, στη συνέχεια στον τοίχο και κατέληξε στο πάτωμα. Το βλήμα περισυνελέγη μαζί με τους κάλυκες, από ειδικούς της εγκληματολογικής υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια, για βαλλιστική και άλλες εξετάσεις. Επιπλέον, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, βρέθηκε και δεύτερη βολίδα στην ταράτσα του κτιρίου

Στο μεταξύ, δύο ήταν οι δράστες που πυροβόλησαν από τη νησίδα της λεωφόρου Συγγρού 348, το κτίριο της ΝΔ που βρίσκεται στον αριθμό 340 και στη συνέχεια διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο πιθανόν οδηγούσε τρίτος συνεργός τους.

 

Πιθανή σύνδεση του καμμένου αυτοκινήτου στο Π. Φάληρο με την επίθεση

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έχουν αναλάβει την υπόθεση ερευνούν την πιθανότητα το αυτοκίνητο των δραστών να είναι αυτό που βρέθηκε καμένο σε οικόπεδο στο Παλαιό Φάληρο, επειδή ταιριάζει με τις περιγραφές μαρτύρων. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε κλαπεί χθες το βράδυ απο τη Μεταμόρφωση Αττικής.

Σύσκεψη στη ΝΔ υπό τον πρωθυπουργό

Για την επίθεση ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος, στην οποία συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο γραμματέας της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μπούρας.

 

Αντίδραση από τον Σίμο Κεδίκογλου

Έκκληση σε όλο τον πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του, απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, από την πρωινή εκπομπή του Mega, μετά τη νέα επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ. «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι μια και πρέπει να εξοστρακιστεί από την κοινωνία μας», τόνισε, ενώ έκανε λόγο «για προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας» και «επιθέσεις που έχουν στόχο της δημοκρατία».

 

Κεφαλογιάννης: Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τη ΝΔ

Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει, τη Δημοκρατία, τη ΝΔ, τον πρωθυπουργό, δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την επίθεση με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, τονίζοντας ότι «ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα» και πρόσθεσε: «Η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ' όλους. Να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου και να προέρχονται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κένο».

 

Επικοινωνία Βενιζέλου - Σαμαρά

Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες αναμένεται συνάντηση των δύο ανδρών, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών.
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος για την επίθεση, γίνεται λόγος για «εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου» που δείχνουν ότι «υπάρχουν κύκλοι που παίζουν αδίστακτα με τη βία και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής πολιτείας».

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:42 - 14 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.