ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε προς Τσίπρα: Ή κάνετε μεταρρυθμίσεις ή εγκαταλείπετε το ευρώ...

15:03 - 14 Ιαν 2013 | Πολιτική
Σόιμπλε προς Τσίπρα: Ή κάνετε μεταρρυθμίσεις ή εγκαταλείπετε το ευρώ...
Η λιτότητα και δημοσιονομική αναπροσαρμογή της Ελλάδας βρέθηκεν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομιών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης ήταν κάθετος προς τον κ. Τσίπρα, λέγοντάς του πως ή η Ελλάδα θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις, ήθα επιστρέψει στη δραχμή.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν το πρόγραμμα λιτότητας και δημοσιονομικής αναπροσαρμογής που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε προς τον αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πέραν της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της ελληνικής πλευράς. "Αναμφίβολα δεν υπάρχει εναλλακτική ... στην υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής" τόνισε ο Γερμανός υπουργός, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να στηρίξει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει.

 

Ωστόσο,απο την πλευρά του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη διαφωνία του για τη λιτότητα και τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε το εναλλατικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, που έχει εκπονήσει το κόμμα του, ενώ τόνισε οτι "η λιτότητα έχει αποτύχει από την ίδια τη ζωή".

Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης επεδίωξε τη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε, προκειμένου να υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας με τη γερμανική κυβέρνηση.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:49 - 14 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.