ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψηφίστηκαν στη Βουλή τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση

22:44 - 14 Ιαν 2013 | Πολιτική
Σε κορυφαίο ζήτημα αντιπαράθεσης εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το θέμα της εκχώρησης ή μη εθνικής κυριαρχίας με βάση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα προαπαιτούμενα της δόσης του Ιανουαρίου, το οποίο, μεταξύ άλλων, επικαιροποιεί την υφιστάμενη δανειακή σύμβαση μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το νομοχέδιο ψηφίστηκε το βράδυ της Δευτέρας κατά πλειοψηφία.

• Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από 166 βουλευτές σε σύνολο 290 παρόντων, καταψηφίστηκε από 123 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

• Το άρθρο 35 (εργασιακά), υπερψηφίστηκε από 151 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 136 ενώ 3 δήλωσαν «παρών».

• Το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση) υπερψηφίστηκε από 165 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 122, ενώ 3 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

• Τα υπόλοιπα άρθρα για τα οποία ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκαν από 166 βουλευτές, καταψηφίστηκαν από 121, ενώ 3 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία σε 28 άρθρα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί του άρθρου 53 (κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την επαναγορά χρέους).

Αφαιρέθηκαν διατάξεις

Ως το νομοθέτημα, με το οποίο η κυβέρνηση συνεχίζει την υπεύθυνη και συνεπή πολιτικής της για να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της κατάστασης, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας, το νομοσχέδιο. Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε, ότι το νομοσχέδιο περιέχει ρυθμίσεις αναγκαίες για τη συνέχιση των χρηματοδοτικών ροών του μηχανισμού στήριξης και την εκταμίευση της δόσης. «Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην κρισιμότητα της κατάστασης. Η στάση αυτή της συνέπειας συνεχίζεται με την υπό συζήτηση νομοθετική πρωτοβουλία», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Έπειτα από παρατηρήσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Σταϊκούρας απέσυρε ορισμένες ρυθμίσεις που δεν αποτελούν προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης. Συγκεκριμένα:

Καταργείται το άρθρο 23 που είναι ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και αφορά τον τρόπο κατάθεσης αιτήσεων και τη μεταφορά εποπτείας στο Γραφείο Βιομηχανίας

    Καταργείται το άρθρο 42, που αφορά στην κατάργηση μεταβατικών εδρών πρωτοδικείων
    Καταργείται το άρθρο 47, που αφορά στην ενσωμάτωση διατάξεων οδηγίας 2010/45
    Καταργείται το άρθρο 49 που αφορά στο πολεοδομικό γραφείο ΕΟΤ
    Αποσύρθηκε ήδη το άρθρο 48 που αφορά την τροποποίηση του ν. 2523 του 1997 για ποινές παράβασης που θα ενταχθούν όλες στο Ποινολόγιο.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, οι διατάξεις θα εισαχθούν σε επόμενο νομοσχέδιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:09 - 15 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.