ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα συνάντηση για ΕΣΠΑ, ανεργία την ερχόμενη εβδομάδα των κυβερνητικών εταίρων – Μορατοριουμ για ΤΤ - απόσυρση της ρύθμισης για Ιμάμηδες

02:15 - 16 Ιαν 2013 | Πολιτική
Σε νέα συνάντηση οι κυβερνητικοί εταίροι την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητήσουν θέματα που άπτονται της προστασίας των ευπαθών ομάδων, ιδιωτικοποιήσεων, της κατανομής του ΕΣΠΑ, της ανεργίας και της ανάπτυξης συνολικά. Οι Ευαγ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης φέρονται αποφασισμένοι να επανέλθουν στα θέματα αυτά και ειδικά στο ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αλλά και στο ΦΠΑ της εστίασης.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες στην σύσκεψη της Τρίτης οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν δυσαρέσκεια και παράπονα προς το πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά γιατί οι αρμόδιοι υπουργοί ιδίως του κοινωνικού τομέα αγνοούν τις προτάσεις που έχουν καταθέσει ακόμη και με προτάσεις νόμου για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΠΑΣΟΚ) και τη αντιμετώπιση της ανεργίας (ΔΗΜΑΡ).

 
Επίσης αποφασίστηκε να αποσυρθεί η ρύθμιση για το διορισμό διδασκάλων κορανίου, ώστε να απομειωθούν οι αντιδράσεις στη Θράκη. Σημειώνεται ότι ξαφνική ένταση πυροδότησε στην Βουλή τροπολογία που καθορίζει ότι οι ιεροδιδάσκαλοι στην Θράκη θα διορίζονται πλέον από το ελληνικό κράτος.

Το όλο θέμα ξεκίνησε από τις ενστάσεις που εξέφρασε για την τροπολογία ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν επιμένοντας να ορίζονται οι ιμάμηδες από την κοινότητα των μουσουλμάνων. Ένσταση που ερμηνεύτηκε ως «παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου» που επίσης επιθυμεί – σύμφωνα με πληροφορίες – την μη εμπλοκή του ελληνικού κράτους στα της μουσουλμανικής μειονότητας!
 Τέλος για το ΤΤ αποφασίστηκε να μην υπάρξουν αλλαγές στο καθεστώς των εργαζομένων για τρεις μήνες μέχρι να ξεκαθαρίσει η εικόνα για το πού θα ενταχθεί η τράπεζα. Σημειώνεται ότι ο κ. Κουβέλης ζήτησε να ενταχθεί σε κρατικό πυλώνα, είτε υπό την ΕΤΕ είτε με συνέργια με την Αττικής.
 
Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουβέλης προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να θέσει θέμα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, να πέσει δηλαδή αρκετά κάτω από το 23%.που είναι τώρα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση που θα γίνει για την θεσμοθέρτηση της ΑΟΖ με εισήγηση του πρωθυπουργού.
 
Πάντως όπως λένε από την Ιπποκράτους και την Αγ. Κωνσταντίνου συζήτηση για την Προκαταρκτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ και το πως στηθούν τελικά οι κάλπες (κατά πρόταση ή κατά πρόσωπο), το όλο θέμα το χειρίζεται η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αλλά με ορίζοντα να σηθεί μία κάλπη με 4 ψηφοδέλτια.
.
Ευρύτερα οι αρχηγοί μίλησαν και πάλι για καλύτερο συντονισμό, χωρίς ωστόσο να θέσουν θέμα ανασχηματισμού κάτι το οποίο προγραμματίζεται για Φεβρουάριο ή Μάρτιο σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει νέα πνοή καθώς ο κ. Σαμαράς έχει διαπιστώσει προβλήματα, αλλά και για να αγοράσει χρόνο μέχρι τον Ιούνιο οπότε θα ξεκινήσει επί της ουσίας μέσα από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ενδεχομένως και την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.