ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στο The Mall Athens

23:10 - 20 Ιαν 2013 | Πολιτική
Όλα τα κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης καταδικάζουν την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί στο The Mall Athens.

Άμεση και καθολική ήταν η καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο του χτυπήματος στο The Mall.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε:

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη σημερινή βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί εγκληματική ενέργεια που στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Είναι έκρηξη τυφλής βίας αδίστακτων τρομοκρατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και των παιδιών τους. Η κοινωνία θα τους απομονώσει, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».

 

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

"Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια στο εμπορικό κέντρο THE MALL στο Μαρούσι", σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος. "Αποτελεί κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου η καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας. Η απομόνωση τέτοιων ενεργειών χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση", προσθέτει.

 

ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει: "Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο The Mall, σε ένα χώρο που πολλοί πολίτες, κυρίως νέοι, επιλέγουν για την κυριακάτικη βόλτα τους, δείχνει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο είδος τρομοκρατίας που όχι απλά επιλέγει συμβολικούς στόχους, αλλά επιδιώκει νεκρούς και αίμα. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο καταδικάζει έντονα και κατηγορηματικά αυτή την δολοφονική επίθεση που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ πλέον κατάλογο των αντίστοιχων κρουσμάτων των τελευταίων εβδομάδων, αλλά και προειδοποιεί όλους όσους επιδιώκουν να βυθίσουν τη χώρα στο χάος ότι δεν θα τα καταφέρουν. Η Πολιτεία θα αντιδράσει. Ευχόμαστε στους δύο ελαφρά, ευτυχώς, τραυματίες γρήγορη και καλή ανάρρωση".

 

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Οι ΑΝΕΛ σημειώνουν: "Τα σημάδια πληθαίνουν και πολλαπλασιάζονται. Η κυβέρνηση καλείται τώρα, αφού απέτυχε στην προληπτική της δράση, να επέμβει κατασταλτικά και να προστατεύσει τους Έλληνες Πολίτες από τις συνεχιζόμενες εγκληματικές ενέργειες ακραίων στοιχείων, που καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας. Όταν την πατρίδα μας την τραυματίζουν η αλλοδαπή και η ημεδαπή τρόικα, δεν χρειάζονται τέτοια χτυπήματα, που αποπροσανατολίζουν και κυρίως προβληματίζουν".

 

ΔΗΜΑΡ

Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει την καταδίκη της για την επίθεση στο "The Mall", όπως και για κάθε άλλη πράξη βίας. "Η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά. Η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία."

 

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. "Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού".

 

Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή σχολιάζει: "Οι αριστεροί τρομοκράτες έδειξαν σήμερα το αληθινό δολοφονικό τους πρόσωπο, στρεφόμενοι κατά της κοινωνίας και τραυματίζοντας αθώους συμπολίτες μας. Η κυβέρνηση να αφήσει τα ευχολόγια και τις λεκτικές καταδίκες και να προβεί άμεσα στη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των τρομοκρατών".

 

Οικολόγοι Πράσινοι

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Βάσω Νάκου, δήλωσε: "Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν κάθε μορφή βίας ανεξαρτήτως επικαλούμενων κινήτρων των δραστών. Η τοποθέτηση μάλιστα βόμβας σε μαζικό χώρο και η πυροδότηση της σε ώρα αιχμής της λειτουργίας του, εξ ανάγκης είχε σαν κύριο στόχο ανύποπτους πολίτες".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.